Van Dongen oogst lof met reactie: ''Iets met spijker en kop'' Van de Donk blikt terug: ''Begonnen me in mijn gezicht uit te lachen’’ Feyenoord-fan Miedema: ''Had Kuyt en Van Persie achterop'' Excelsior Barendrecht komt met blessure-update over uitgevallen Kersten Wiegman met KNVB in gesprek over contract: ''Gesprekken lopen goed''

De Haan: ''Voetbal is nog veel te veel macho''

( 0 reacties)
De Haan: ''Voetbal is nog veel te veel macho''

Foppe de Haan, oud-assistent van bondscoach Sarina Wiegman, vertelt tegenwoordig in theaters over zijn loopbaan. Volgens de oud-voetbalcoach kunnen mannen op het veld nog heel wat leren van vrouwen.

"Schwalbes zie je nooit, er is nooit gedoe met de scheidsrechter en onderling zijn ze heel loyaal", vertelt De Haan in het theater, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Vrouwen kunnen zich beter blootgeven, aangeven waar ze staan in het leven", vervolgt de oud-trainer.

Hij las afgelopen weekend een interview met Merel van Dongen, waarin de OranjeLeeuwin vertelt over homoseksualiteit in de sport en het feit dat ze lesbisch is: "Zo'n goed verhaal. Veel mannen hebben 'n harnas aan. Terwijl, als je open bent, kun je veel meer. Je moet iets van jezelf prijsgeven om iets te bereiken. Voetbal is nog veel te veel macho", aldus De Haan.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!