Toekomst Achilles’29 voorlopig veilig: ''De club steekt zijn nek uit''

( 0 reacties)
Toekomst Achilles’29 voorlopig veilig: ''De club steekt zijn nek uit''

Gisteren werd bekend dat de toekomst van Achilles’29 voorlopig veilig is gesteld. De ploeg uit Groesbeek speelt in ieder geval het huidige seizoen uit. Vrouwenvoetbalnieuws.nl sprak met trainer Jürgen Schefczyk over dit mooie nieuws.

"Ik vind wel dat de club hartstikke zijn best heeft gedaan, dat is een compliment waard. In het vrouwenvoetbal zijn er veel BVO’s die hun verantwoordelijkheid kunnen nemen, maar die dat niet doen. Achilles heeft dat wel gedaan, ondanks dat ze tegen problemen en uitdagingen zijn aangelopen", zegt Schefczyk.

Achilles speelt dus in ieder geval het huidige seizoen uit. "Dat is heel mooi", aldus de trainer. Het bestuur is ook bezig met de toekomst. "Het bestuur is terecht van mening dat doorgaan alleen logisch is als we op lange termijn vrouwenvoetbal op hoog niveau kunnen beoefenen. Dat is de vervolgstap. Het bestuur is daarvoor bezig met het beleid en de financiering."

"We moeten roeien met de riemen die we hebben. Daar moeten we proberen het maximale uit te halen", vervolgt Schefczyk, die na dit seizoen aan de slag gaat als trainer bij V.V. Scherpenzeel, maar: "Die nieuwe baan valt te combineren met andere zaken, ook in het vrouwenvoetbal, want daar werk ik heel graag in. Hoe dat gaat lopen zien we wel."

"Ik vind dat het gezegd mag worden dat zo’n club als Achilles’29 zijn nek uitsteekt voor het vrouwenvoetbal. Voor het belang van het vrouwenvoetbal in het algemeen is dat goed, maar ook voor de beeldvorming is het heel goed dat er niet weer een club verdwijnt", besluit Schefczyk.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!