Van den Berg stopt als hoofdtrainer bij Rigtersbleek

( 0 reacties)
Van den Berg stopt als hoofdtrainer bij Rigtersbleek

Patrick van den Berg stopt aan het einde van dit seizoen als trainer van Rigtersbleek Vrouwen 1. Hij was vanaf de start van het damesteam bij de club in het seizoen 2014/15 betrokken.

"Het bestuur was ambitieus en er lag een uitdaging. Dit trok mij enorm en met enthousiasme gingen we aan de slag met het doel om met de vrouwen op het hoogste niveau te gaan spelen", vertelt Van den Berg op de website van Rigtersbleek.

"Mijn persoonlijke uitdaging was hierbij om speelsters beter te maken. Bovendien vond ik het belangrijk om me in te zetten voor het verbeteren van de faciliteiten, zodat we op dit vlak op een gelijkwaardig – of misschien zelfs beter - niveau zouden komen dan een gemiddeld vrouwenteam in de Eredivisie", vervolgt de trainer.

Hij beleefde een fantastische periode bij Rigtersbleek, met vele successen, maar toch ervoer Van den Berg ook nadelen: "Ik heb enorm veel tijd en energie gestoken in het vrouwenvoetbal om de doelen te bereiken. Dit vergt veel van me, naast mijn gezin en andere werkzaamheden. Ook de wedstrijddagen, waarbij wij door het hele land reizen, gingen me de afgelopen periode meer tegenstaan", aldus de oefenmeester, die daarom dus de beslissing maakte om pas op de plaats te maken en na dit seizoen te stoppen als trainer van Rigtersbleek.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!