Buddy’s bij meidenvoetbal DZC’68

( 0 reacties)
Buddy’s bij meidenvoetbal DZC’68

Het meiden- en vrouwenvoetbal bij DZC’68 zit al een tijdje in de lift. Er wordt door het bestuur, management en de coördinator en betrokken vrijwilligers hard gewerkt om alle 180 meiden en vrouwen te stimuleren en faciliteren om op het voor hen passende niveau te voetballen.

De enorme toename van het aantal vrouwelijke leden heeft ervoor gezorgd dat we op zoek zijn gegaan naar een manier om alle meiden “in beeld” te krijgen en te houden.

Met name voor de meiden die gemengd spelen is dit een enorme opgave. Er spelen op dit moment 37 meiden in 19 verschillende gemengde teams. Het is een hele uitdaging om deze meiden te kunnen volgen.

Bij meiden- en vrouwenvoetbal van DZC’68 zijn we daarom gestart met buddy’s. Voor zover onderzoek heeft uitgewezen is DZC’68 de eerste voetbalvereniging die dit op deze wijze gaat vormgeven.

Afgelopen najaar zijn eerst de speelsters van VR1 geïnformeerd over onze plannen om buddy te worden. Zij reageerden hier heel enthousiast op en de definitieve lijst van elf buddy’s, die een junior/ pupil persoonlijk gaan begeleiden om de weg te vinden binnen onze fantastische vereniging, werd vastgesteld,

Medio december hebben we de elf beoogde jeugdspeelsters en ouders uitgenodigd voor een presentatie van Ralf Timmer (Manager Prestatiesport) waarin hij uitlegde wat we zouden willen doen.

Deze elf jeugdspeelsters spelen gemengd op een bovengemiddeld niveau. De speelsters en ouders reageerden zeer positief en de startbijeenkomst werd vervolgens gecommuniceerd.

Woensdagavond 9 januari zijn de buddy’s voorgesteld aan de selectiespeelsters tijdens een speedsoccer toernooitje. Na een introductie van Ralf en Wim Hoopman (Coördinator Vrouwenvoetbal) werden de volgende koppels gemaakt.

 

Selectiespeelster VR1                Pupil/junior           Team/ niveau                 

Lisanne van Aalst                      Angel Driezen        (JO15-2G, 2e klasse)

Wieke Wassink                          Desley Helmes       (JO13-2G, 1e klasse)

Mira Jansen                              Linzey Steketee      (JO13-2G, 1e klasse)

Sanne Wolterinck                      Richelle Kersten     (JO14-3G, 2e klasse)

Marley Renner                           Maite Spits            (JO12-2G, Hoofdklasse)

Jara Hoopman                           Bibi van Engen       (JO13-1G, 2e divisie)

Veronique van der Velden (K)     Ella Bulten (K)        (JO12-4G, 2e klasse)

Maartje Bussink                         Isa Drenth             (JO12-2G, 1e klasse)

Sophie Koenders                       Ashley Driessen      (JO13-2G, 1e klasse)

Leonie Kaal                               Cecile Fijten           (JO12-7G, 3e klasse

Mette Heuvelink                        Suus Tomassen      (JO10-2G, 1e klasse)

 

Tijdens het toernooi werden de pauzes benut om elkaar beter te leren kennen, telefoonnummers uitgewisseld met elkaar of de ouders en de eerste voetbalvragen werden al snel gesteld. Het was een leuke, gezellige en dus geslaagde avond. Het is nu aan de selectiespelers dit een goed vervolg te geven.

Gedurende het voorjaarsseizoen zullen we een aantal keer gezamenlijk e.e.a. evalueren en wellicht kunnen we hier komend seizoen een vervolg aan geven door nog meer jeugdspeelsters te koppelen aan speelsters van VR1, 2 of 3.

 

Foto via: Marco Rijks

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!