''Valt me op dat het KNVB-gehalte in de Eredivisie groot is''

( 0 reacties)
''Valt me op dat het KNVB-gehalte in de Eredivisie groot is''

Richard Mank is vanaf dit seizoen de trainer van Excelsior Barendrecht. Met de ploeg staat hij momenteel achtste in de Eredivisie.

"De mensen gaan wel meer van ons horen", is de trainer zelfverzekerd in gesprek met VoetbalJournaal. Dat doet Mank het liefst met een onderscheidende speelstijl: "Het valt me sowieso op dat het, zeg maar, KNVB-gehalte in de Eredivisie groot is. Je ziet bij vrijwel alle ploegen een rustige opbouw met veel balletjes breed. Ik ben daar niet zo van."

En dus gaf Mank zijn speelsters de opdracht om de eerste bal meteen diep te spelen. Dat was even wennen voor de speelsters. "Ik denk dat we op die manier verder komen dan mee te gaan in het ‘twaalf in een dozijn’-voetbal van de andere teams. We gaan er een paar keer flink mee op ons gezicht, maar dat is ingecalculeerd", meent de oefenmeester.

Mank was eerder actief bij onder meer Dilettant en Slikkerveer. Het niveau van Excelsior Barendrecht heeft hem positief verrast, zo vertelt hij. "Als je het krachtaspect weghaalt, is het technisch en tactisch gezien te vergelijken met de eerste en tweede klasse van het mannenvoetbal. Grootste pluspunt vind ik de beleving. De speelsters gaan er helemaal voor", besluit de trainer van Excelsior Barendrecht.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!