Shukrula en Hoogendijk onder ontvangers FIFA-badge

( 0 reacties)
Shukrula en Hoogendijk onder ontvangers FIFA-badge

Woensdagavond vond er op de KNVB Campus een speciale gala-avond plaats. De nationale top van de scheidsrechterswereld was aanwezig en zij blikten terug op het afgelopen jaar.

Daarnaast werden de FIFA-badges voor 2019 uitgereikt. "Een FIFA-badge is een internationaal teken van erkenning en waardering voor een scheidsrechter, dan moet je zo’n uitreiking ook cachet geven", aldus Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB, op de website van de voetbalbond.

Diana Snoeren beleefde de primeur van de FIFA-badge: "Van mijn collega's hoorde ik regelmatig verhalen over hun internationale wedstrijden. Dat wil ik ook, dacht ik", zegt de assistent-scheidsrechter.

In juni maakte ze haar debuut als tweede assistent bij een internationale jeugdwedstrijd, waarvoor geen FIFA-badge nodig is. Op 10 december 2018 kreeg ze te horen dat ze de badge zou ontvangen. "Ik kijk er naar uit om internationaal te vlaggen en hoop nog vaak op het gala terug te komen voor een nieuwe badge."

Naast Snoeren kregen ook assistent-scheidsrechters Nicolet Bakker, Bianca Bussem-Scheffers, Fijke Hoogendijk en Franca Overtoom de FIFA-badge. Bij de scheidsrechters ontvingen Lizzy van der Helm, Vivian Peeters en Shona Shukrula de badge.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!