''Toen wist ik het al: ik sta tegenover de topscorer van Oranje''

( 0 reacties)
''Toen wist ik het al: ik sta tegenover de topscorer van Oranje''

Zaterdag stonden de oud-OranjeLeeuwinnen voor het eerst aan de aftrap van het Nieuwjaarsduel. Tegenstander was Royal Haarlem All-Stars, waar Lisette Zegers (SV Overbos) aan de aftrap stond.

Zegers werd gevraagd via teamgenoot Lieselotte Wels. "Ik dacht alleen maar: leuk wedstrijdje voetballen. Dus ik zei ja. Ik had niet verwacht dat het zoiets groots zou zijn", vertelt de verdedigster.

Ze stond uiteindelijk tegenover Manon Melis: "Dat was echt super gaaf." Normaal speelt Zegers bij SV Overbos centraal achterin, maar in de Nieuwjaarswedstrijd moest ze als linksback acteren: "Toen wist ik het eigenlijk al: ik sta tegenover de topscorer van de OranjeLeeuwinnen."

"Dat idee gaf wel spanning, maar eenmaal het fluitsignaal gehoord te hebben, was alle spanning weg en was het een gewone wedstrijd", aldus Zegers. In totaal trainde ze drie keer met de Royal Haarlem All-Stars in voorbereiding op het historische Nieuwjaarsduel.

"Geen enkele training waren we compleet. Sommige meiden zagen we voor het eerst op de dag zelf. Tijdens de wedstrijd moest ik soms aan teamgenoten de naam van iemand vragen", vervolgt ze. Er werd tijdens de wedstrijd met de Future Playing Rules gespeeld.

Voorbeelden van deze nieuwe regels zijn een intrap of dribbel in plaats van een ingooi, invoering van tijdstraffen en een ‘self-pass’ (vrije trap op jezelf nemen). "Het was even wennen, maar eigenlijk wel makkelijker. Het tempo ligt ook wat hoger", zegt Zegers over die nieuwe spelregels.

Ze is dan ook voor het invoeren van die nieuwe regels. "Het is even wennen, maar eigenlijk was het wel fijn spelen. Het spel gaat sneller en je kan er echt voordeel uit halen als balbezittende partij." Zegers vindt daarnaast ook dat de Nieuwjaarswedstrijd met de oud-OranjeLeeuwinnen een traditie moet worden: "Voor het vrouwenvoetbal is dit echt een pluspunt."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!