Wiegman: ''Nu tijd om te ontwikkelen, met een goede interland''

( 0 reacties)
Wiegman: ''Nu tijd om te ontwikkelen, met een goede interland''

Bondscoach Sarina Wiegman heeft haar selectie bekendgemaakt voor het trainingskamp in Zuid-Afrika. Ze neemt 25 speelsters mee.

"We gaan in voorbereiding op het WK. Dit is het eerste trainingskamp waarin we geen officiële wedstrijd spelen voor plaatsing voor het WK. We hebben nu de tijd om te ontwikkelen, met een goede interland tegen Zuid-Afrika. We hebben een iets grotere groep opgeroepen om meer speelsters te kunnen zien", vertelt Wiegman voor de camera van OnsOranje.

De afgelopen jaren ging Oranje in januari naar La Manga, maar nu is er dus gekozen voor Zuid-Afrika: "We vonden dat er wat verandering in de omgeving moest komen en we konden een interland spelen Zuid-Afrika in Zuid-Afrika onder goede omstandigheden. Daar hebben we dit keer voor gekozen."

"Het doel tijdens het trainingskamp is vooral het doorontwikkelen van het team", aldus Wiegman. "We hebben drie periodes om interlands te spelen en vervolgens gaan we echt in voorbereiding op het WK. Nu is het vooral het doorontwikkelen van de speelwijze, met speelsters praten hoe zij de periode kunnen invullen, want uiteindelijk ga je nu jezelf al voorbereiden en maak je nu de stappen. Die stappen hebben de speelsters natuurlijk ook al de afgelopen jaren gemaakt. In mei moet alles klaar zijn en zorgen we ervoor dat de speelsters fit en fris aan het WK kunnen beginnen."

Over de tegenstander tijdens het trainingskamp zegt de bondscoach: "Voor Zuid-Afrika is het de eerste WK-deelname. Er is daar heel wat losgemaakt met plaatsing. Wij hebben 2,5 jaar geleden nog tegen Zuid-Afrika gespeeld, toen gingen zij voor het eerst naar de Olympische Spelen. Er is in die tijd zoveel gebeurd. Ik verwacht een gestructureerd team. Ik verwacht wel dat wij de bovenliggende partij zullen zijn, maar het is goed om tegen een Afrikaans land te oefenen", besluit Wiegman.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!