''Zou een leuke test zijn mij en Hélène bij een mannenwedstrijd neer te zetten''

( 0 reacties)
''Zou een leuke test zijn mij en Hélène bij een mannenwedstrijd neer te zetten''

Het vrouwenvoetbal heeft in de afgelopen jaren aardig wat stappen gezet, maar voor de vrouwelijke voetbalanalist is er nog wat te winnen. Dat vindt oud-international Anouk Hoogendijk.

Ze was analist tijdens het EK en de WK-kwalificatie, maar weet nog niet of ze tijdens het WK van aankomende zomer ook die functie vervuld, zo vertelt ze aan de Volkskrant. "Ik heb wel de hele WK-periode al vrij gepland. Ik wil sowieso veel wedstrijden zien."

Hoogendijk merkt niet dat het aanzien van de vrouwelijke analist is veranderd: "Alleen bij vrouwenwedstrijden vinden mensen het normaal dat een vrouw de analyses doet. Het zou een leuke test zijn mij en Hélène Hendriks eens bij een mannenwedstrijd neer te zetten", aldus de oud-international. Ze denkt dat dat ongetwijfeld veel reacties zal opleveren. "Best gek, want voetbal is bij mannen en vrouwen hetzelfde spelletje."

Volgens haar is het het belangrijkste dat er vakkundige analisten worden ingezet tijdens het WK. "Maar omdat bij mannenwedstrijden eigenlijk alleen mannen worden ingezet en er voldoende oud-speelsters en -trainers geschikt zijn voor dit WK, vind ik het wel belangrijk dat het vrouwen zijn", besluit Hoogendijk.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!