Barcelona speelt gelijk in derby, Valencia in slotseconden onderuit

FC Barcelona is het nieuwe kalenderjaar begonnen met een gelijkspel. Het bleef 0-0 in de derby tegen Espanyol. Valencia ging nipt onderuit tegen Granadilla Tenerife.

Barcelona, met Lieke Martens in de basis, bleef op 0-0 steken tegen stadsgenoot Espanyol. Vicky Losada kreeg in de 71e minuut de uitgelezen kans om Barça op voorsprong te zetten, maar ze wist een penalty niet te benutten.

Valencia, waar Jennifer Vreugdenhil en Mandy van den Berg een basisplaats hadden, leek lang op drie punten af te stevenen. María Paz zette de thuisploeg in de 76e minuut op voorsprong vanaf de penaltystip.

In de 91e minuut schoot Natalia Ramos namens Tenerife de gelijkmaker binnen. In de slotseconden van de blessuretijd bezorgde Ange N'Guessan de gasten de drie punten.