OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Van Gaal: ''Ik zou Lieke graag in m’n team hebben''

0
Van Gaal: ''Ik zou Lieke graag in m’n team hebben''

Louis van Gaal heeft een succesvol verleden bij FC Barcelona, waar Lieke Martens juist hoopt op een goede toekomst bij de Catalaanse club. Oud-bondscoach Van Gaal heeft er vertrouwen in dat de OranjeLeeuwin haar ploeg aan successen kan helpen.

"Ik zou Lieke graag in m’n team hebben, ze is echt een teamspeelster", geeft hij toe in gesprek met De Telegraaf. Van Gaal is enthousiast over haar kwaliteiten: "Ze kan niet alleen dribbelen, maar ook passen, scoren en voorzetten geven. En ze verdedigt goed mee."

De Tulpengeneraal vervolgt: "Als linkerspits is ze soms ook linksback, bij wijze van spreken. Bovendien schakelt ze redelijk goed om. Ze is niet voor niets de beste voetbalster van de wereld geworden."

Martens zou het geweldig vinden als Van Gaal nog een avontuur in het vrouwenvoetbal aan durft te gaan. "De positie van bondscoach is al bezet door Sarina Wiegman en daar zijn we heel blij mee. Maar ik denk dat het wel goed is als grote namen als Van Gaal zich verbinden aan het vrouwenvoetbal, in wat voor rol dan ook. In Engeland zie je dat al met Phil Neville, de bondscoach van het nationale team", aldus de aanvalster.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!