Ex-OranjeLeeuwinnen winnen historische Nieuwjaarswedstrijd

De Ex-OranjeLeeuwinnen hebben de historische Nieuwjaarswedstrijd tegen het Royal Haarlem All-Stars team weten te winnen. Op het veld van Koninklijke HFC werd het uiteindelijk 3-4.

De oud-OranjeLeeuwinnen, gecoacht door Vera Pauw en Andries Jonker, kwamen in de vijfde minuut op achterstand. Een goed uitgespeelde aanval van de Royal Haarlem All-Stars betekende dat Amber Leisere alleen voor keepster Martine van Pelt kwam: 1-0.

De ex-international wisten elkaar vervolgens steeds beter te vinden en in de twaalfde minuut tekende Manon Melis voor de gelijkmaker. Keepster Kaylee Moerland tastte mis, waardoor all-time topscorer van Oranje Melis voor de 1-1 kon zorgen.

Moerland had het druk, want Claudia van den Heiligenberg en nogmaals Melis waagden pogingen. Toch werd ook Royal Haarlem All-Stars gevaarlijk. Rona Mosterd kon alleen op Van Pelt af, maar de keepster bracht redding.

De keepster van het selectieteam van de regio Haarlem bracht nog redding op Sylvia Smit, Melis en Marlous Pieëte, maar had in de 37e minuut geen antwoord op een schitterende treffer van Melis.

De aanvalster trok naar binnen en krulde de bal in de linkerhoek: 1-2. Anouk Hoogendijk zorgde twee minuten later voor een marge van twee, door de bal vanuit een corner binnen te lopen. Pauw en Jonker voerden wat wissels door in de rust, waardoor in het tweede bedrijf onder andere Kirsten van de Ven en Jessica Torny op het veld te zien waren. Het liep, mede door die wissels, ook wat stugger bij Oranje.

Tien minuten na de rust kreeg Torny de eerste echte kans in de tweede helft. Hoogendijk zette een aanval op, waarna Van den Heiligenberg voorzette, maar Torny kreeg de bal er net niet in.

Ook Royal Haarlem All-Stars liet ziet zich zien na de thee. Dat kwam mede door stuntelen van de ingevallen keepster Lies Kols. Zij nam teveel tijd en verloor de bal, waardoor Simay Selvi een kans kreeg. Kols was echter op tijd terug om redding te brengen.

Niet veel later was het echter alsnog raak voor de thuisploeg. Anna van der Vlist zorgde voor de aansluitingstreffer. Royal Haarlem All-Stars zette vervolgens aan, maar het was Oranje dat wist te scoren.

Van den Heiligenberg kon alleen op keepster Moerland af, legde af op Van de Ven en zij maakte de 2-4. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar door een misser van Kols scoorde Mosterd de derde Haarlemse treffer.

Torny leek nog de 3-5 te maken, maar haar treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Daardoor wonnen de Ex-OranjeLeeuwinnen uiteindelijk met 3-4.