Blog | soccertalk: Einde

Op 22 januari 2016 schreef ik mijn eerste blog over ‘De Brief‘. Niet wetende dat er nog een hele reeks hiervan zou volgen. Inmiddels zijn we bij nummer 20 aanbeland. Althans, dat zou de volgende moeten worden. Maar ondanks al die ervaring, wordt de spanning van het wachten er niet minder om.

Want ja, dochterlief hoort tot de beste tweeëntwintig speelsters uit regio West. Of de beste achttien als je de vier keepsters niet meerekent. En dat is natuurlijk best knap. Helemaal als je bedenkt dat in haar leeftijdscategorie ruim 7.600 meiden afgelopen seizoen in deze regio registreert stonden bij de KNVB. Maar ja. Haar droom is Oranje.

Dus uiteindelijk wil ze natuurlijk graag horen bij de beste van ruim 19.500 meiden. De beste van regio West, regio Noord-Oost en regio Zuid. Oftewel de beste van heel Nederland. En of ze de kans krijgt om überhaupt mee te mogen doen aan de landelijke selectieronde, hoort ze na vandaag. De laatste activiteit dit jaar voor Regio West. Dus is het vandaag een beetje D-day. Erop of eronder. De laatste mogelijkheid om zich te bewijzen.

Van de tweeëntwintigkoppige selectie uit West mogen namelijk maar maximaal zestien tot negentien meisjes mee naar het zogenaamde drieluik: het toernooi tussen de verschillende regio’s. Lekker belangrijk zou je misschien zeggen. Nou dat is het inderdaad. Want in januari vinden twee van dit soort toernooien plaats. En deze worden gebruikt als selectiemoment voor het landelijke team.

En zestien tot negentien van de tweeëntwintig klinkt natuurlijk als een hele grote kans. Veel groter dan tweeëntwintig van de 7.500. Maar toch. Niet iedereen mag mee. En dus is er altijd een kans dat je er niet bijzit.

Er niet bij zitten. Het kan gewoon nog steeds. Geen idee wat ze dan gaat doen. Hoe ze dan gaat reageren. Hoe ze dat gaat oppakken. Maar dat ze enorm teleurgesteld zal zijn staat vast. En dat snap ik. Dat is logisch. Als je zover gekomen bent. Wil je niet vlak voor die eindstreep afvallen. Aan de andere kant. Je bent altijd voorlopig geselecteerd. Dus zit je er nu niet bij, wil dat niet zeggen dat je er nooit meer bijkomt. Maar ja. Dat klinkt op papier wel leuk. Maar in de praktijk baal je natuurlijk als een stekker. En stort je wereld waarschijnlijk (even) in.

Maar ja, aan alles kan een eind komen. Aan het KNVB avontuur. Maar ook aan dit blog. Ook al is dat met pijn in mijn hart. Want ik heb er altijd ontzettend veel plezier aan beleeft. En dankzij dit blog zijn heel veel mooie dingen op mijn pad gekomen. Ik mocht zelfs een boek uitbrengen. Wie had dat gedacht. Maar na drie jaar bijna wekelijks schrijven is het mooi geweest. Dus met een beetje een dubbel gevoel schrijf ik deze laatste woorden. En eindig ik met eenzelfde cliffhanger als waar ik mijn eerste blog ooit mee begon. Want ‘de Brief’ gaat komen. Dat staat vast. Het blijft echter gissen wat er in staat.

Dank voor het trouwe lezen. Het was me een waar genoegen.

– einde –

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
22/03
Telstar W
18:45
Fortuna Sittard W
za
23/03
Ajax V
14:00
PEC Zwolle V
za
23/03
AZ W
16:30
FC Twente V
zo
24/03
ADO Den Haag V
12:15
SC Heerenveen V
zo
24/03
PSV V
14:30
Feyenoord V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 17 34 48
2 Ajax V 17 36 42
3 PSV V 17 22 33
4 Fortuna Sittard W 17 12 27
5 ADO Den Haag V 17 10 26
6 PEC Zwolle V 17 -4 22
7 Utrecht W 17 -13 22
Bekijk de hele stand