OranjeLeeuwinnen maken heel Nederland trots

( 0 reacties)
OranjeLeeuwinnen maken heel Nederland trots

Als Oranje’s Anouk Dekker in de zevende minuut de rode kaart krijgt, ziet het er voor even heel somber uit voor minivoetbal Nederland. In en tegen Zwitserland moeten de OranjeLeeuwinnen het nog minstens 83 minuten vol zien te houden. Gelukkig bleek de ruime 3-0 overwinning en de wilskracht van de andere 10 speelsters genoeg: het zou 1-1 worden in Schaffhausen. En dat zou meer dan genoeg zijn om zich te kwalificeren voor het WK voetbal dat in Frankrijk zal worden gehouden.

Met de kwalificatie voor het WK houden 17 miljoen Nederlanders, waaronder een hoop vrouwelijke voetbalfans, hoop in de vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman. Zou het de meiden dan toch lukken? Europees én wereldkampioen?

Geschreven door: Voetbalshirtskoning.nl

Voetbalgekte in Nederland

Want nadat de dames in 2017 in eigen land zich tot Europees kampioen wisten te kronen, is de gekte in Nederland compleet. Het gevolg? Dat het aantal vrouwelijke leden bij de KNVB in de afgelopen tien jaar met maar liefst 65.000 is toegenomen tot bijna 150.000 leden. De voetbalbond had daarmee de grootste vrouwelijke aanwas van alle sportbonden en dat is voor een groot deel te danken aan de dappere dames van Sarina Wiegman.

Trots op de OranjeLeeuwinnen

In 2017 werd in de Enschede Grolsch Veste geschiedenis geschreven toen de dames voor de eerste keer Europees kampioen werden. En naarmate de dames zich in het toernooi wisten te vechten, begonnen steeds meer mensen het dameselftal te volgen. Jong, oud, vrouw, maar ook man: iedereen zat voor de buis. Dat bleek ook wel uit de kijkcijfers, zo keken er meer dan 4 miljoen mensen midden in de zomer naar de gewonnen finalewedstrijd. De huldiging bleek op die 6e augustus met 5.373.000 kijkers zelfs het best bekeken tv-moment van 2017. Wat we kunnen concluderen uit al die indrukwekkende cijfers? Dat we met z’n allen apetrots zijn op de OranjeLeeuwinnen.

Op naar het WK

Nu de kwalificatie op zak is, kunnen we niet wachten tot het WK vrouwen is aangebroken. In de groepsfase mag het Nederlands elftal vrouwen het opnemen tegen Nieuw-Zeeland, Kameroen, en Canada. Maar voordat dat zover is, mogen de dames het op 19 januari 2019 opnemen tegen Zuid-Afrika. In het Cape Town Stadium wordt dan gespeeld tegen het Zuid-Afrikaanse dameselftal.

Waar we dat stadion ook alweer van kennen? Van die onvergetelijke WK 2010-overwinningen van Oranje tegen Kameroen (1-2) en die zinderende halve finale tegen Uruguay (3-2). Maar op 19 januari 2019 is het de beurt aan de dames. Om Nederland opnieuw trots te maken.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!