PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

''Het leek wel of er een oranje loper werd uitgerold in Parijs''

1
''Het leek wel of er een oranje loper werd uitgerold in Parijs''

De OranjeLeeuwinnen kennen hun tegenstanders in de groepsfase van het WK 2019. In Frankrijk is de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman gekoppeld aan Nieuw-Zeeland (11 juni), Kameroen (15 juni) en Canada (20 juni). De speelsteden zijn Le Havre, Valenciennes en Reims.

Iwan van Duren van Voetbal International voorspelt een uitbraak van Hollanditis in de zomer van 2019. "Het leek wel of er een oranje loper werd uitgerold in Parijs. Had Michael van Praag de balletjes even in de magnetron gelegd? Was het pakjesavond voor de KNVB? Want de vurige wens minimaal een wedstrijd vlak over de grens te spelen werd drievoudig ingewilligd."

"Zelfs de hoofdprijs - een zaterdagwedstrijd in Valenciennes - kwam uit de koker. Lang leve de balletjes van de FIFA. En dan ook nog eens in een poule waar Oranje eigenlijk moeiteloos door zou moeten kunnen komen", schrijft Van Duren.

"Het leek wel of Van Praag de balletjes even in de magnetron had gelegd, want beter had de loting niet kunnen uitpakken. Sportief gezien niet de sterkste tegenstanders en bovenal drie potjes niet ver over de grens. Het was nog even afwachten in welke steden Nederland ging spelen. Maar in Zeist ging de champagne van de fles na de loting. Zowel Le Havre, Valenciennes als Reims zijn op rij-afstand. Oranje pleinen en oranje marsen moeten in navolging van de mannen ook rond de vrouwenwedstrijden opgezet gaan worden."

"De KNVB zal eerst zelf een contingent kaarten krijgen, waarna het vervolgens ook mogelijk is bij de FIFA kaarten te regelen. Met Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen als tegenstanders moet het mogelijk zijn flink wat extra kaarten deze kant op te krijgen. De KNVB had een weekendwedstrijd in Valenciennes als grootste wens. Daar ligt het stadion een dikke kilometer van het centrale stadsplein en lijken alle mogelijkheden voor een ouderwets oranje voetbalfeest aanwezig", besluit de journalist.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Dec 2018 om 11:46
    Natuurlijk 'mazzelen' we mbt de speelsteden en tijden. Maar dat we dit even 'moeiteloos' de poule winnen is behoorlijk voorbarig. Dachten de dames dat ook niet in Noorwegen?Alle hens aan dek tegen deze underdogs!!