Mank uit kritiek op Eredivisie-programma: ''Gewoon belachelijk''

( 0 reacties)
Mank uit kritiek op Eredivisie-programma: ''Gewoon belachelijk''

Excelsior Barendrecht heeft een enorm zwaar programma. Vier duels in twee weken, waarvan drie in één week. En dan zijn de tegenstanders ook nog niet de minste: Ajax, PEC Zwolle, FC Twente en PSV.

"Hier wordt even het programma er doorheen geduwd. En waarvoor, als de hervatting van de competitie pas op 8 februari is? Je kan ook in januari nog spelen. Dit is gewoon belachelijk", reageert trainer Richard Mank in het Algemeen Dagblad.

De Eredivisie wordt versneld afgewerkt vanwege het WK in de zomer van 2019. Daarnaast kan Mank mogelijk niet beschikken over Senna el Messaoudi, die op de stand-bylijst staat van Oranje O17.

"We hebben een verzoek bij KNVB neergelegd om haar niet op te roepen, maar de bond wijst op de FIFA-regels dat ze moet worden vrijgegeven. Dus ze kan nog opgeroepen worden."

Vanavond ontmoet Excelsior Barendrecht koploper PSV: "Wij moeten zorgen dat we met een goed gevoel dinsdag in de bus naar PEC Zwolle stappen. Dat is een wedstrijd waarin we punten kunnen halen en zeker omdat we thuis in de laatste minuut verloren hebben, hebben we nog iets recht te zetten."

"Maar dan moet je wel zorgen dat je niet door PSV wordt afgedroogd, want dat is niet goed voor het zelfvertrouwen. Het duel met PSV is dus zeker belangrijk", besluit Mank.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!