Loting WK 2019 uitgezonden op NPO 2; Oranje in pot 2

0
Loting WK 2019 uitgezonden op NPO 2; Oranje in pot 2

Zaterdag vindt de loting voor het WK 2019 in Frankrijk plaats. De loting in het La Seine Musicale is van 18:00 uur tot 19:00 uur en is live te zien op NPO 2. 

De loting wordt verzorgd door Alex Scott en oud-international Louis Saha. Ook zijn onder andere Didier Deschamps aanwezig om te assisteren bij de loting.

De OranjeLeeuwinnen zitten bij de loting in pot 2, met verder Japan, Zweden, Brazilië, Spanje en Noorwegen. Die tegenstanders komen dus niet in de groep bij Oranje.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman steeg op de wereldranglijst van plek 10 naar plek 7. De top zes bestaat uit de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Canada en Australië. Een van die landen speelt in de groepsfase tegen Oranje.

Ploegen uit dezelfde kwalificatiezonde kunnen niet bij elkaar in de groep komen, de Europese landen uitgezonderd. Iedere groep bevat daardoor minimaal één en maximaal twee Europese landen. 

De nummers één en twee uit groep A tot en met F plaatsen zich voor de knock-outfase. De vier beste nummers drie gaan eveneens door naar de achtste finales. Het WK in Frankrijk vindt plaats van 7 juni tot en met 7 juli. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!