Rijsdijk: ''Wij gaan er alles aan doen om het ze ontzettend lastig te maken''

0
Rijsdijk: ''Wij gaan er alles aan doen om het ze ontzettend lastig te maken''

ADO Den Haag gaat vanavond op bezoek bij FC Twente. Beide ploegen stonden al 38 keer eerder tegenover elkaar in de competitie. Spits Pia Rijsdijk blikt op de website van de residentieclub alvast vooruit.

"Met een relatief jong elftal doen we het tot dusver goed. De verhoudingen in de competitie zijn momenteel wellicht iets anders dan vorig seizoen, maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen", meent de 26-jarige Rijsdijk.

"Er kan nog van alles gebeuren op de ranglijst en het gaat straks om de play-offs. Wij kunnen als team nog verschillende aspecten verbeteren, zoals ons spel in balbezit en de omschakeling van aanvallen naar verdedigen. Daar besteden we ook aandacht aan tijdens de trainingen."

Bij ADO heeft de aanvalster het plezier in het voetbal weer teruggevonden: "In Duitsland was ik dat grotendeels verloren. Daarnaast vind ik het mooi dat ADO Den Haag Vrouwen op verschillende gebieden winst wil boeken, zoals herstel, voeding en de mogelijkheid tot individuele krachttrainingen. Deze aspecten kunnen je als individu of elftal toch weer een duwtje geven richting het winnen van wedstrijden. De club is in mijn optiek een warme club. Ik voel me er thuis, dus het kostte me weinig moeite om me weer aan te passen."

Ze verwacht een spannende wedstrijd tegen FC Twente. "In Den Haag had FC Twente enorme kansen in de eerste helft, maar na de rust waren wij effectiever en pakten we de drie punten. Ik verwacht een boeiende wedstrijd, waarin aan beiden kanten kansen gaan komen. FC Twente wil natuurlijk de punten in eigen huis houden, maar wij gaan er alles aan doen om het ze ontzettend lastig te maken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!