''Ben ervan overtuigd dat we er tegen VV Alkmaar gewoon weer staan''

0
''Ben ervan overtuigd dat we er tegen VV Alkmaar gewoon weer staan''

Het loopt dit seizoen nog niet echt lekker bij Ajax. De Amsterdammers verloren drie keer op rij en speelden al verschillende keren gelijk. Afgelopen maandag werd ADO Den Haag nipt verslagen (1-0).

"Het lijkt mij duidelijk dat de resultaten van de afgelopen periode gewoon niet best zijn. Het was daarom goed dat we maandag wonnen van ADO. Van die club wisten wij vorig seizoen in de competitie niet te winnen", reageert trainer Benno Nihom in gesprek met De Telegraaf.

De oefenmeester weet waarom zijn ploeg nog niet optimaal functioneert: "Dit zijn geen excuses maar omstandigheden: we hebben allereerst een langere eerste seizoenshelft gehad dan de andere Eredvisie-clubs. Omdat wij voorronden voor de Champions League moesten spelen, begonnen wij al enkele weken eerder met onze voorbereiding. Het zorgt later in het seizoen voor extra belasting zowel fysiek als mentaal."

Daarnaast kampen Loïs Schenkel en Kelly Zeeman met blessures. "De balans binnen het elftal is dan weg. Tenslotte waren de play-offs van het Nederlands elftal pittig geweest voor onze vier internationals. Het doet wat met je, zowel lichamelijk als mentaal."

Toch raakte Nihom niet in paniek. "De 1-0 zege van maandag zal de neerwaartse gang doen stoppen. Ik ben ervan overtuigd dat we vrijdag tegen VV Alkmaar er gewoon weer staan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!