Nihom maakt kans op Fanny: ''Zou helemaal geweldig zijn''

0
Nihom maakt kans op Fanny: ''Zou helemaal geweldig zijn''

Benno Nihom pakte nog nooit een grote individuele prijs. De trainer van Ajax is dit jaar genomineerd voor een Fanny voor Coach van het Jaar van Amsterdam, iets wat hij beschouwt als een hele eer.

Verrassend vindt Nihom zijn nominatie echter niet, omdat ook vorig jaar de nominatie voor de beste coach naar Ajax ging. Ook het feit dat de Amsterdamse vrouwen vorig jaar prijzen pakte, speelt mee.

"Als de ploeg het goed doet, krijgt de trainer een beloning. Dat zie je vaak gebeuren", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Vorig seizoen werden we voor de tweede keer op rij landskampioen, ook pakten wij de beker. Bovendien bereikten wij de laatste 32 in de Champions League. Die staan wel allemaal mooi op je cv."

Het team maakt dit jaar kans op Sportploeg van het Jaar van Amsterdam en kan de prijs prolongeren. Nihom hoopt dat Ajax beide prijzen in de wacht sleept: "Dat zou helemaal geweldig zijn. We zullen moeten afwachten of het ook gaat gebeuren. We hopen in ieder geval dat er massaal op mijn team en mijzelf wordt gestemd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!