Kwakkenbos: ''Dat zijn dingen die we meenemen naar de tweede ontmoeting''

0
Kwakkenbos: ''Dat zijn dingen die we meenemen naar de tweede ontmoeting''

Oranje O16 speelde woensdagavond doelpuntloos gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Engeland. Na afloop reageerde KNVB-coach Roos Kwakkenbos in gesprek met OnsOranje.

"Het was een leuke, evenwichtige wedstrijd, maar Engeland was voor rust wel beter. Zij waren meer actief op onze helft", zag de coach. "Er waren voor ons wel degelijk mogelijkheden om daar onderuit te spelen, maar dat lukte dan net niet."

"Gelukkig ging dat in de tweede helft al veel beter. Toen waren we meer ontspannen en konden we beter de oplossingen vinden. We kwamen in de as vaker vrij en konden van daaruit doorvoetballen."

"Dit was pas de eerste wedstrijd van Onder 16 dit seizoen", vertelt Kwakkenbos. "Misschien hebben meiden op deze leeftijd iets minder kracht na het maken van een actie, maar dat verschilt per speelster. Belangrijker is dat we die kansen wel kregen."

"We wilden met aanvallend initiatief nemen en creatief zijn, en verdedigend compact staan, druk zetten en goed letten op de ruimte in onze rug. Zo nu en dan waren we goed aan het loeren, door Engeland even te laten opbouwen en vervolgens onverwacht druk te zetten. Dat zijn dingen die we meenemen naar de tweede ontmoeting aanstaande vrijdag. Stapsgewijs bouwen we verder."

Oranje O16 won de afsluitende penaltyserie met 5-4: "Het is ook belangrijk om dit aspect aan zo'n interland toe te voegen. Onder druk een penalty nemen. Dat gaan ze straks op het Nordic Tournament en later in de EK-kwalificatie van Onder 17 ook meemaken", aldus Kwakkenbos.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!