''Als wij tegen Ajax en PSV gelijkspelen, voelt dat voor ons als een overwinning''

( 0 reacties)
''Als wij tegen Ajax en PSV gelijkspelen, voelt dat voor ons als een overwinning''

Excelsior Barendrecht heeft een enorm zwaar programma. Vier duels in twee weken, waarvan drie in één week. En dan zijn de tegenstanders ook nog niet de minste: Ajax, PEC Zwolle, FC Twente en PSV.

"Drie wedstrijden in één week, dat hebben nog niet veel meiden meegemaakt", ziet Fréderique Nieuwland, de aanvoerster van Excelsior Barendrecht. Zelfs verwacht ze het zware programma aan te kunnen.

"Maar als speelsters vermoeid zijn of pijntjes voelen, zullen ze dat eerlijk moeten aangeven. Wij hebben geen apparatuur die onze vermoeidheid meet, dus moeten we iedereen op hun blauwe ogen geloven als ze zeggen fit te zijn om te spelen. Hopelijk is dat ook zo", vertelt ze verdedigster aan het Algemeen Dagblad.

Of de ploeg in deze drukke periode punten gaat pakken, is de grote vraag. "Kijk, het is niet reëel om te denken dat we even twaalf punten gaan halen. Maar niets is onmogelijk. Als wij tegen Ajax en PSV gelijkspelen, voelt dat voor hen als verlies maar voor ons als een overwinning."

"Verder willen we eindelijk eens een keer in een uitwedstrijd scoren en buitenshuis winnen. Dat kan tegen PEC Zwolle. Daar moeten we vol voor gaan, zonder dat we met het oog op het duel met Ajax met de handrem erop spelen. Want uiteindelijk is het alleen maar leuk om zoveel wedstrijden te spelen", besluit Nieuwland.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!