Van Veenendaal: ''Het idee is: 'Wij zijn Arsenal', wij zijn één club''

0
Van Veenendaal: ''Het idee is: 'Wij zijn Arsenal', wij zijn één club''

De competitie in Engeland blijft alsmaar sterker worden. De Women's Super League is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige competitie, waarin de clubs verplicht zijn hun speelsters fulltime-contracten te geven.

Bij de kleinere clubs is het echter geen vetpot en vooraf was er de vrees dat de competitie zou krimpen, omdat clubs de budgetten niet rond zouden krijgen: "Er zijn inderdaad wat teams afgehaakt, maar er zijn er meer bijgekomen. Vorig jaar hadden we acht clubs in de competitie, nu elf. Dat zegt veel", vertelt Sari van Veenendaal aan het Algemeen Dagblad.

Bij Arsenal zijn de faciliteiten inmiddels prima geregeld, ziet keepster Van Veenendaal. "We moesten mee met clubs als Manchester City en Chelsea. Het verschil met drie jaar geleden is gigantisch."

Ook op social media worden er stappen gezet. De meeste clubaccounts delen af en toe wat van hun vrouwenteam. "Als we een grote wedstrijd winnen of een andere goede prestatie leveren, dan zet Arsenal het erop. Maar ze hoeven echt niet alles te delen. Je moet het ook niet forceren."

"Wat ik bijvoorbeeld heel leuk vind: als je bij de fanstore binnenloopt, staan er mannenpoppen in mannenshirts en vrouwenpoppen in vrouwenshirts. Kleine meisjes kunnen daar hun eigen Arsenal-tenue kopen: dat is een mooie gedachte. Het idee is: 'Wij zijn Arsenal', wij zijn één club", besluit Van Veenendaal.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!