De Graaf kan rondkomen van voetbal: ''Bij PEC alleen onkostenvergoeding''

0
De Graaf kan rondkomen van voetbal: ''Bij PEC alleen onkostenvergoeding''

Esmee de Graaf verruilde PEC Zwolle afgelopen zomer voor West Ham United. De verschillen tussen beide teams zijn duidelijk merkbaar, vertelt ze aanvalster aan het Algemeen Dagblad.

"Bij PEC Zwolle hadden we ook zes activiteiten per week, maar dan naast ons werk of studie. Nu heb ik op mijn vrije dag ook echt vrij, kan ik mijn rust pakken. Bij PEC Zwolle kregen we alleen een onkostenvergoeding, hier kan ik rondkomen van het voetbal", vertelt ze.

West Ham is één van de nieuwkomers in de Women's Super League en dus werd de selectie afgelopen zomer volledig vernieuwd: "In totaal zijn er veertien nieuwe speelsters. De eerste training was wel raar: iedereen was nieuw, niemand kende elkaar", vervolgt De Graaf, die onder andere Tessel Middag en Lucienne Reichardt als teamgenoten heeft.

Ook qua faciliteiten is er veel veranderd bij The Hammers. "Ze hebben deze zomer een complete vrouwenprofclub uit de grond gestampt op het trainingscomplex van de mannen. We hebben een eigen veld, tribunes, kleedkamers en een clubhuis. De fysioruimten en gym delen we met de mannen. Ook de staf is heel uitgebreid. Bij Zwolle hadden we een keer per week een fysieke trainer, nu elke dag. Er is zelfs een video-analist", besluit De Graaf.

Foto via: West Ham United

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!