Geurts hoopt op wereldkampioen: ''Dat betekent dat je een topduel krijgt''

0
Geurts hoopt op wereldkampioen: ''Dat betekent dat je een topduel krijgt''

Zaterdag staat de loting voor het WK in Frankrijk van volgende zomer op het programma. Volgens Loes Geurts is het nu nog rustig in de groepsapp van de Leeuwinnen: "Maar dat gaat zaterdag ongetwijfeld veranderen."

"Het leeft uiteraard erg binnen onze selectie", vertelt de keepster in gesprek met De Telegraaf. Ze is echter niet aanwezig bij de loting; namens de KNVB reizen onder andere bondsvoorzitter Michael van Praag en bondscoach Sarina Wiegman af naar Frankrijk.

Geurts zal er niet slechter van slapen als de Leeuwinnen een titelkandidaat als Amerika of Canada treft in de poule. "Integendeel zelfs, want dat betekent dat je een topduel krijgt. Ik vind het juist mooi om tegen landen te spelen die je normaal niet zo vaak tegenkomt."

De doelvrouw verwacht hoe dan ook wel bekenden te treffen in Frankrijk. "Mijn ouders zijn er altijd bij, dus ik vermoed dat zij ook een tripje naar Frankrijk zullen maken. De kans is verder wel reëel dat mijn broers en vrienden komen kijken. Maar we hebben het er nog niet uitgebreid over gehad. Eerst even de loting afwachten. En de definitieve selectie natuurlijk…"

Ze was jarenlang de onbetwiste nummer één onder de lat bij Oranje, tot het EK 2017. Ze stopte tijdelijk met voetbal, maar keerde terug en stond tijdens de play-offs in het doel.

"Natuurlijk wil ik graag naar het WK en daar ook spelen. Ergens is dat misschien ook wel realistisch. Maar als Sari (van Veenendaal, red.) in vorm en fit is, weet ik het zo net nog niet. Voor nu is het allerbelangrijkste dat ik weer met plezier speel", aldus Geurts.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!