OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Primeur voor oud-international Johansen: ''Het is geen kwestie van gender''

0
Primeur voor oud-international Johansen: ''Het is geen kwestie van gender''

Een primeur voor Heidi Elgaard Johansen. De oud-international van Denemarken mag zich vanaf 1 januari de eerste vrouwelijke trainer in het Deense professionele mannenvoetbal noemen.

De voormalig keepster zal de keepers van HB Køge gaan trainen, een club die uitkomt op het tweede niveau. Johansen, inmiddels 35, zette in 2013 een punt achter haar carrière en werd vervolgens keeperstrainer bij de damesploeg van Denemarken.

"Ik ben enorm blij en trots en kijk er erg naar uit", vertelt Johansen op de website van HB Køge. "Het is een nieuwe wereld waarin ik mij ga begeven, maar aan de andere kant: het blijft voetbal. Ik zie het als een spannende en grote uitdaging."

"Natuurlijk, ik kan niet zomaar van kleedkamer naar kleedkamer hoppen, maar in mijn actieve carrière heb ik ook alleen mannelijke trainers gehad. Dat is ook nooit een probleem geweest", vervolgt ze.

"Ik denk dat het belangrijk is om te benadrukken dat ik ben aangenomen om de keepster Heidi en niet om de vrouw Heidi. Ze hebben gekeken naar bepaalde kwaliteiten, naar een professionele instelling en de juiste match. En ik ben ervan overtuigd dat ik de juiste match ben", aldus Johansen.

Per Rud, sportief directeur van de club, benadrukt dat: "Het is geen kwestie van gender, totaal niet zelfs. Het gaat om de kwaliteiten die een persoon heeft. We denken niet in geslacht, maar in kwaliteiten. Ze heeft op hoog niveau in Denemarken en op internationaal niveau gekeept. Ze is verder hoogopgeleid en ze is, nogmaals, een erg getalenteerde en toegewijde persoonlijkheid."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!