BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project'' OranjeLeeuwinnen zakken op FIFA-ranking na Tournoi de France

Ex-OranjeLeeuwinnen komen bij Koninklijke HFC voetballen

0
Ex-OranjeLeeuwinnen komen bij Koninklijke HFC voetballen

Op zaterdag 5 januari 2019 spelen de ex-OranjeLeeuwinnen, onder wie Anouk Hoogendijk, Dyanne Bito, Manon Melis en Kirsten van de Ven, tegen het Royal Haarlem All-Stars Team, een regionaal vrouwenteam van Koninklijke HFC en clubs uit de regio. 

De wedstrijd wordt gespeeld om 12.00 uur en wordt om 14.30 uur gevolgd door de traditionele Nieuwjaarswedstrijd mannen, ex-internationals KNVB tegen Koninklijke HFC Zaterdag 1. Beide wedstrijden worden gespeeld op het hoofdveld van Koninklijke HFC aan de Spanjaardslaan in Haarlem.

De opwachting van de voormalige Oranje-speelsters is een noviteit voor de Nieuwjaarswedstrijd, al weer de 86e editie sinds 1923 bij de oudste voetbalclub van Nederland, de Koninklijke HFC. Een deel van de op 5 januari a.s. spelende heldinnen behaalde succes tijdens het EK 2009 (waar ze de halve finale bereikten).

Ze zijn een groot voorbeeld en inspiratiebron voor de huidige OranjeLeeuwinnen en het vrouwenvoetbal in Nederland in het algemeen. Mede door de huidige successen (Europees Kampioen 2017, Sportploeg van het jaar 2017, plaatsing voor het WK in 2019) is de waardering voor het vrouwenvoetbal groot en is het op dit moment de snelst groeiende sport in Nederland.

Uiteraard zal ook de mannenwedstrijd, Koninklijke HFC Zaterdag 1 tegen de Ex-Internationals KNVB op de eerste zaterdag van 2019 verrassingen opleveren. Informatie of Sjaak Swart weer coach is van de Ex-Internationals KNVB, of er debutanten zijn, en bijvoorbeeld Pierre van Hooijdonk weer geselecteerd wordt, is nog niet bekend. Dat zal net als informatie over de spelers van de Koninklijke HFC Zaterdag 1 de komende weken volgen.

De online voorverkoop voor dit unieke evenement is te vinden via deze website.

Toegangsprijzen via de online voorverkoop

  • 6 tot 18-jarigen € 5,50 en vanaf 18 jaar € 10,50

Toegangskaarten op 5 januari aan de kassa

  • 6 tot 18-jarigen € 7,50 en vanaf 18 jaar € 12,50

De toegang voor kinderen tot 6 jaar is gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!