BREAKING | Bekerfinale wordt gespeeld in stadion Almere City FC Oranje O19 strijdt in eigen land om ticket voor EK in Georgië Oranje O17 werkt jacht op EK-ticket af op veld van SV Venray Veurink verlengt: ''Onze ambities zijn groot, onze jacht gaat door'' Assistent-bondscoach Veurink blijft OranjeLeeuwinnen trouw

''Je moet de Eredivisie herkenbaar en aantrekkelijk maken''

( 1 reacties)
''Je moet de Eredivisie herkenbaar en aantrekkelijk maken''

Er kijken inmiddels miljoenen mensen naar de OranjeLeeuwinnen en stadions zijn binnen enkele uren uitverkocht. Aandacht voor de Eredivisie is er echter weinig.

De grote vraag is volgens Chris Woerts: 'hoe kunnen we de Eredivisie Vrouwen laten groeien?' Het antwoord is volgens hem simpel, zo schrijft hij in SportNext.

"Door allereerst alle clubs in de Eredivisie verplicht te stellen te starten met een volwaardige vrouwenafdeling. Geen geld? Dat mag nooit een excuus zijn", aldus Woerts. 

"Maar met geld alleen ben je er niet. Je moet de Eredivisie herkenbaar, aantrekkelijk en toegankelijk maken voor supporters en het grote publiek", schrijft hij. 

"Ik denk dat de speelsters meer dan bereid zijn om terug te keren naar hun eigen land als daar voldoende geld en andere middelen en faciliteiten tegenover staan. Maar dan moet er wel een plan zijn. En een echt plan is er niet. Een plan dat vanuit de KNVB gefaciliteerd moet worden met een duidelijke visie en ambitie richting de toekomst. En waar ook vanuit de bond geld beschikbaar voor gesteld moet worden."

De speelsters die nu in het buitenland spelen, moeten teruggehaald worden naar Nederland: "Dat zorgt voor een betere Eredivisie, voor meer aandacht in de media en meer identificatie; wat je op tv ziet kun je nu ook ervaren bij clubs die deel uitmaken van de Eredivisie. Verdeel de speelsters over de verschillende clubs en laat de Eredivisie hiermee groeien."

"Alle ingrediënten zijn aanwezig om ook de Eredivisie op een succesvolle manier te vermarkten, zoals dat in marketingtermen zo netjes heet. Maar dan is er wel visie, daadkracht en leiderschap nodig en ja, natuurlijk ook geld, maar het begint met de wil tot veranderen", schrijft Woerts.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Nov 2018 om 19:05
    Neem een voorbeeld aan Duitsland, daar moet elke profclubs 200k per jaar steken in een meiden/vrouwen afdeling. Degenen die dit niet willen moeten 200k betalen aan de DFB.Op deze manier wordt het een post op de begroting en zal het geld jaarlijks vrij gemaakt moeten worden.