Belangrijk jaar voor Konst: ''Je wordt geacht de stap naar het eerste te maken''

( 0 reacties)
Belangrijk jaar voor Konst: ''Je wordt geacht de stap naar het eerste te maken''

Inge Konst begon bij vv Balk tussen de jongens en speelt nu in bij beloften van SC Heerenveen. Tijdens het voetballen in Balk viel ze op bij de KNVB, maar er kwam geen uitnodiging voor een testwedstrijd bij haar binnen.

"Er ging wat verkeerd met het mailen, waardoor ik die uitnodiging heb gemist", vertelt ze in GrootdeFryskeMarren. "Desondanks ben ik toch bij SC Heerenveen terecht gekomen, dus het 'in beeld komen' gaat blijkbaar niet alleen maar via de KNVB."

"Ik mocht enkele keren komen meetrainen en een oefenwedstrijd spelen. Dat ging goed genoeg om de overstap naar SC Heerenveen te mogen maken", zegt Konst. 

De selectie van Jong SC Heerenveen bestaat uit meiden tussen de vijftien en achttien jaar: "We hebben een hele hechte groep, die er veel voor over heeft om te slagen in het voetbal. We hebben veel lol onderling, maar op het veld gaan we ervoor."

"Voor de Jong teams uit de beloftencompetitie zijn er enkele afspraken gemaakt met de KNVB. Ik ben nu achttien en de leeftijd van negentien is wel een belangrijk punt", aldus Konst. "Bij de beloften mogen slechts drie speelsters op het wedstrijdformulier staan die negentien zijn."

"Dat wil dus eigenlijk zeggen, dat je dan geacht wordt om de stap naar het eerste toe te maken. Voor mij persoonlijk is dit jaar dus extra belangrijk. Mijn doel is om in het eerste elftal te gaan spelen", besluit ze.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!