Onnauwkeurig Kadoelen MO17-1 blijft op koers voor klassering in top vijf

( 0 reacties)
Onnauwkeurig Kadoelen MO17-1 blijft op koers voor klassering in top vijf

Het nodige zelfvertrouwen had Kadoelen in Hoorn kunnen bijtanken. Vanwege de geringe tegenstand van Always Forward bleef het elftal van Bert en Merlijn moeiteloos overeind, sterker, met een heel klein beetje meer nauwkeurigheid en koelbloedigheid had de uitslag veel hoger kunnen uitvallen.

Nu bleef de teller steken na twee oprispingen, eentje vlak voor en de ander meteen na de theepauze. De eerste treffer werd ingetikt door de attent mee gesprinte Jiske - die zichzelf daarmee beloonde voor een uitstekende energieke eerste helft- nadat Chevarie bijna was vastgelopen in een wirwar van schijnbewegingen en een woud van spelersledematen. 

De tweede viel meteen na de rust, na een veel efficiëntere actie van Chevarie, waarna de kanonskogel die via de onderkant lat onhoudbaar in het net spatte fraai was. Het is wellicht vreemd om te zeggen van een spits die vrijwel iedere wedstrijd minimaal een keertje scoort, maar het rendement van de bij tijd en
wijle ongrijpbare Chevarie zou nog hoger kunnen liggen als zij iets meer oog voor haar medespelers zou hebben. Zeker in de klassieke 4-3-3 formatie waarin het Kadoelen team zaterdag speelde, waren er veel momenten waar de afspeelmogelijkheden voor het kiezen waren. Zowel Precious als Lauren waren op de flanken voortdurend aanspeelbaar en hun tegenstander op alle fronten de baas bovendien. Ook de steeds goed aansluitende Khadija was als meest vooruitgeschoven middenvelder, centraal in de zone regelmatig bereikbaar.

Dat resulteerde in het eerste deel van de wedstrijd in een flink veldoverwicht. Omdat Always Forward met name in haar voorste linie weinig stootkracht had, konden Ezgi en Stephanie steeds makkelijk voor hun tegenstander uitkruipen. Isabella kreeg niet meer te doen dan een paar vangballen uit de lucht te plukken, temeer omdat Juul en Elke vrijwel iedere aanval door het centrum al ruim voor dat het strafschopgebied bereikt kon worden onschadelijke wisten te maken.

In die fase mocht Kadoelen het zichzelf aanrekenen dat het niet al eerder afstand nam. Heel veel meer dan een paar afzwaaiende vrije trappen kwam het elftal niet, hoewel een fraaie dribbel door het centrum van Lauren een beter lot verdiend had; op het moment dat zij er bijna doorheen was, klapte de sandwich van de Hoornse defensie dicht. 

Hierna brak een periode aan waarin de strijd verrommelde. Weliswaar wonnen Zorra, Jiske en Khadija vrijwel alle duels op het middenveld, maar in de voortzetting ontbrak vervolgens de concentratie en de precisie. Doordat ook de meiden van Always Forward grossierden in afzwaaiers, foute inworpen, halve mistrappen en losse flodders was het alleen de 0-0 stand die het voor de toeschouwers op dat moment spannend hield.

Het snelle tweede doelpunt van Kadoelen maakte een eind aan alle aspiratie die waarschijnlijk alleen bestond in de fantasie van de ambitieuze coaches van het Hoornse team, maar daarvoor ontbrak de kwaliteit. Sterker nog, de prima ingevallen Sara bracht nieuw elan en enthousiasme bij Kadoelen, zodanig dat Always Forward nog nauwelijks aan aanvallen toekwam en Isabella nog de meeste moeite moet hebben gehad met enigszins warm te blijven in de schrale najaarszon en de snijdende wind.

Kansen om de voorsprong uit te bouwen waren er legio, maar Precious ontbrak het net aan wat geluk -een doelpunt zou haar waarschijnlijk weer wat zekerder maken- en de eindelijk weer eens met bravoure spelende Lauren twijfelde net te lang tussen een stift, een pass en een schot nadat zij door Chevarie met een steekpass een 100% kans op de voet had liggen.

De vijfde plek in deze halve competitie kan Kadoelen door dit resultaat vrijwel niet meer ontgaan, maar door de verassende uitzege van Excelsior op 't Gooi, hebben de meiden uit Noord zelfs de vierde plek in het zicht. Daartoe volstaat een zege volgende week in een rechtstreeks thuisduel met 't Gooi, hetgeen die wedstrijd er beslist eentje maakt om naar uit te kijken. In de aanloop van het seizoen speelden beide teams tegen elkaar in een oefenwedstrijd, waarbij het nog naar een definitieve samenstelling zoekend Kadoelen weliswaar verloor, maar beslist niet kansloos was.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!