Eldenia toont veerkracht tegen De Meern

Op de prachtige herfstachtige zaterdag 17 November speelt vv Eldenia de wedstrijd om de tweede plek tegen het sterke elftal van De Meern. Na de onverwachte nederlaag in de derby van afgelopen week tegen Woezik zal Eldenia aan de bak moeten om de tweede positie te verdedigen. De aftrap is om 13:00 uur.

Eldenia start met Bridget als invalkeepster in de basis voor de door Vrouwen 2 opgeroepen keepster Chiara en kan niet beschikken over Solange wegens ziekte. Direct na de aftrap zet De Meern druk naar voren daar waar het lijkt of Eldenia nog niet helemaal scherp staat.

Rommelig uitverdedigen resulteert in een vrije trap in de 2e minuut voor De Meern welke hieruit met het hoofd scoort. Een snelle achterstand is het gevolg. Eldenia toont veerkracht en komt gedurende het eerste deel steeds beter in de wedstrijd. In de 21e minuut valt dan ook de verdiende gelijkmaker vanuit een corner, goed afgewerkt door Fabienne. Het gedeelte wat hier op volgt gaat op en neer voor beide ploegen. Echter weet Eldenia in de 39e minuut de bal opnieuw in het net te krijgen door een fraai doelpunt van Richelle. 2-1 zal de ruststand worden.

Na rust zet Eldenia door. Af en toe wat rommelig maar ook met vlagen goed voetbal. In de 45e minuut beloond Eldenia zich met een koel uitgespeeld doelpunt van Isis. De rest van de tweede helft zijn er over en weer wat kansen. Nog in de 80e minuut krijgt Eldenia een penalty welke goed benut wordt door Kim. 4-1 is de eindstand. Een prima resultaat voor Eldenia. De tweede plaats is zeker gesteld met nog 1 wedstrijd te gaan. Volgende week in en tegen Huizen.

Tekst en foto via: Koert Laurens