Sparta Nijkerk VR1 wint topper tegen SDC Putten VR1 met 4-3

In een spectaculaire wedstrijd met 2 gezichten heeft Sparta Nijkerk zich, na een 1-3 achterstand, langs concurrent SDC Putten VR1 geknokt. De buren uit Putten waren de eerste helft de bovenliggende partij, kwamen verdiend op voorsprong, maar na een veel betere tweede helft trokken de Spartanen uiteindelijk met een 4-3 overwinning aan het langste eind.

De ambiance voor de topper tussen de nummer 1 en 2 was geweldig. Een officiële opkomst met vlaggende meiden op het veld, speelsters die werden voorgesteld, veel publiek, Leeuwin van de Week Bo Pieterse; pure reclame voor het vrouwenvoetbal.

SDC Putten leek het best met de spanning om te kunnen gaan en pakte al snel het initiatief; het combineerde veel beter dan Sparta Nijkerk en de 0-1 in de 14e minuut was daar een logisch gevolg van. Sparta Nijkerk keepster Dana Wijnands was kansloos op het goed geplaatste schot van de Puttense nummer 8. Toen in de 30e minuut ook nog de 0-2 in het doel rolde, leek het een zware middag voor Sparta Nijkerk te worden.

Maar vlak na een grote kans voor Christianne van Bloemendaal in de 40e minuut werd Eline Tingen binnen het zestienmetergebied onderuit getrokken, met als logisch gevolg een penalty voor de Spartanen. De strafschop werd goed ingeschoten door dezelfde Eline Tingen en zo stond er vlak voor rust een 1-2 op het scorebord.

De tweede helft een totaal ander beeld; na een snelle 1-3 in de 54e minuut gooide Sparta Nijkerk alle schroom van zich af. Het nam het middenveld in bezit en bracht snelheid voorin, daar waar de Puttense vrouwen juist achteruit gingen voetballen. De aansluitingstreffer viel in minuut 63; via Eva Stam en Christianne van Bloemendaal kwam de bal bij Elouise van Essen, die met links de SDC keepster verraste in de korte hoek.

Sparta Nijkerk voelde dat er meer in zat en met het publiek erachter gingen de oranje leeuwinnen op jacht naar meer. Zo werd Cynthia van den Bor in de 70e minuut de diepte in gestuurd, gaf perfect voor en Elouise van Essen schoot de 3-3 in het doel. Ontlading bij de Spartanen, maar daarmee was het nog niet gedaan. Zes minuten voor tijd ging het dak eraf toen Eline Tingen de Puttense defensie er op snelheid uitliep en prachtig over de uitkomende keepster afrondde, 4-3!

In een spannende slotfase hielden de Spartanen stand. De buit was binnen en dat was op basis van de 2e helft niet onverdiend. Als je puur op karakter een wedstrijd zo kan omdraaien verdiend dat een groot compliment. Een geweldige teamprestatie.

Voor het publiek was het een geweldige wedstrijd met veel doelpunten en spanning tot de laatste minuut. Sparta Nijkerk blijft ongeslagen op kop en mag volgende week op bezoek bij de buren aan de andere kant, SDV Barneveld VR1.

Beeld: YouTube

Tekst: Sparta Nijkerk