Biografisch boek over Martens: ''Ze is een icoon''

( 0 reacties)
Biografisch boek over Martens: ''Ze is een icoon''

Donderdag werd bekend dat Lieke Martens volgend jaar mei met een biografisch boek komt. Vincent de Vries, die eerder ook boeken schreef over onder meer Fernando Ricksen, is de schrijver.

In gesprek met De Stentor vertelt hij hoe hij bij Martens terecht is gekomen. "Vorig jaar, nog voor de halve finale van het EK vrouwenvoetbal, vroeg Kosmos Uitgevers of Lieke Martens niet een leuk onderwerp was voor een boek. Dat zag ik meteen zitten."

"We kwamen al vlot tot een akkoord met haar management. Na de gewonnen finale meldden zich natuurlijk meer uitgeverijen, maar het klikte tussen mij en Lieke, dus ik mocht het schrijven", vervolgt de schrijver.

Het boek wordt op 7 mei gepresenteerd en de teksten zijn af, vertelt De Vries. "Ik ben een keer of vijftien in Barcelona geweest en heb verschillende interviewsessies gedaan met haar. Maar het wordt een boek van driehonderd pagina's met tweehonderd foto's en veel los kaderwerk. Iedere pagina krijgt een aparte opmaak, een beste opmaakklus. De doelgroep wordt gevormd door meiden van vijftien tot twintig."

Martens is enorm populair, zo ziet hij: "Lieke heeft meer dan achthonderdduizend volgers op Instagram, speelt voor FC Barcelona, is de beste voetbalster ter wereld, staat op foto's met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, is hoofdpersoon in Calvé-reclame en ieder meisje wil zijn als Lieke."

"Steeds meer jongens trouwens ook, merk ik. Ze is een icoon. Een rolmodel dat qua marketingwaarde kan wedijveren met Dafne Schippers en Max Verstappen.'' 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!