Speciale ontmoeting Sarasola: ‘’We hebben de kwaliteiten om te kunnen winnen’’

Eli Sarasola verruilde regerend landskampioen Ajax afgelopen zomer voor PSV, momenteel koploper van de Eredivisie. Vrijdag staan beide ploegen tegenover elkaar op een volle Herdgang en Sarasola heeft er zin in.

"Ik ken veel van de meiden van Ajax, ook al is het team flink veranderd. Het is leuk om nu eens tegen ze te spelen. Natuurlijk heb ik veel respect voor ze. Ajax is een goed team, maar ik wil winnen", vertelt de keepster in gesprek met vrouwenvoetbalnieuws.nl.

Contact heeft ze niet echt meer met haar voormalige ploeggenoten: "Ik heb niet echt met ze gesproken, ik probeer me te focussen. Ik vind het leuk om ze weer te zien", zegt Sarasola, die wel de UEFA Women’s Champions League-wedstrijden van de Amsterdammers bezocht. "Ik volg ze."

Haar stap van Ajax naar PSV kan gezien worden als een opmerkelijke, maar de Spaanse doelvrouw vertelt dat de Eindhovenaren een mooi project hebben. Dat is iets wat haar aantrok. "Bij Ajax zou ik niet de minuten krijgen die ik zou willen krijgen. Toen ik met PSV in gesprek ging, hoorde ik de plannen en die waren interessant. Ik wist niet of ik wel door wilde gaan met voetballen, maar toen ik met PSV sprak, was mijn keuze snel gemaakt."

Stoppen met voetballen? "Mijn laatste jaar bij Ajax was niet mijn beste jaar", legt Sarasola uit. "Ik begon met nadenken over de toekomst en een planning te maken voor de langere termijn. Ik dacht na over beginnen met coachen of misschien wel een kantoorbaan, maar uiteindelijk koos ik ervoor om te blijven spelen en daar geniet ik nog steeds van."

Over het project van PSV vertelt de keepster: "Ze zijn opnieuw begonnen met het team. Met nieuwe speelsters en staf willen ze vanaf onderen weer beginnen met bouwen. Niemand had verwacht dat het al gelijk zo goed zou zijn. We hebben een fantastisch begin gehad. We moeten blijven winnen, want daardoor trekken we meer mensen naar onze wedstrijden en uiteindelijk ook sponsoren."

"We moeten vrijdag aan de mensen laten zien dat we kunnen voetballen, zodat ze vaker naar onze wedstrijden komen", vervolgt Sarasola. "We moeten iedere optie vinden waardoor we de mensen kunnen laten weten dat we bestaan en dat we kunnen voetballen. Dat moet ieder team in de Eredivisie doen."

PSV en Ajax hebben volgens de 27-jarige Spaanse dezelfde speelstijl: "Beide teams willen voetballen. We willen de bal hebben en voetballen, dat is de grootste gelijkenis. Die stijl past me en daar ben ik blij mee. Ik hoop op een goede wedstrijd."

De Eindhovenaren hebben de kwaliteiten om van Ajax te winnen, zo meent Sarasola. "We hebben een kans om thuis te winnen van Ajax. Op De Herdgang voelen we ons ook comfortabel en er komen veel supporters. We hebben de kwaliteiten om te kunnen winnen."

De wedstrijd tussen PSV en Ajax van vrijdag 16 november op Sportcomplex De Herdgang begint om 19:30 uur.

Foto via: Photo-Prestige

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand