OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

''Het zou prachtig zijn als er een sponsor komt voor de Eredivisie''

1
''Het zou prachtig zijn als er een sponsor komt voor de Eredivisie''

De OranjeLeeuwinnen blijven successen boeken en hebben zich voor de tweede keer in de historie geplaatst voor het WK. Met de Nederlandse competitie gaat het echter een stuk minder.

"Als er zoveel publiek afkomt op de OranjeLeeuwinnen, waarom zou dat dan niet voor de Eredivisie kunnen?", vraagt oud-international Martine Prange zich af in het RTL Nieuws. "Als ik naar een wedstrijd in de Eredivisie ga kijken, is er slechte verlichting en spelen ze vaak niet op het hoofdveld. Die ambiance kan natuurlijk ook wel wat beter."

"Het zou prachtig zijn als er een sponsor komt voor de Eredivisie", aldus Prange. Zij zou ook graag zien dat de KNVB investeert in de competitie: "Dat de KNVB zegt: 'het geld wat de Leeuwinnen nu opleveren, steken we in het elftal, de jeugd én in de Eredivisie'."

Met de Engelse competitie gaat het een stuk beter: "De Engelse bond is echt bezig met het bouwen van het merk van de competitie", ziet Eefje Janus, sportmarketeer bij FlowSports. "Zij keren een bonus uit aan de Engelse internationals die in de Engelse competitie spelen. En de speelsters zijn daar allemaal fullprof, waardoor ze zich volledig kunnen focussen op hun voetbalcarrière."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 Nov 2018 om 20:21
    lekker kletsen weer over een sponsor voor de Eredivisie... bijna alle speelsters die nu bij Oranje zitten spelen in de buitenlandse competities op een enkeling na die nog in onze Mickey Mous competitie speelt waar je elkaar elk seizoen 4 keer tegenkomt en er elke week een ploeg vrij is. om maar net te spreken over inderdaad de donkere veldjes ? niet op het hoofdveld? alkmaar speelt op het hoofdveld met de verlichting uit het stadion van Madurodam, Achilles, tja daar is het geld op dus ook geen verlichting, Twente zal ook niet best zijn op een amateurveldje en Heerenveen op Skoaterwold kan ook wel een upgrade gebruiken want daar hangt het hele jaar door de kerstverlichting op het veld. Ajax? ach champions league mag op het hoofdveld anders vind degene die het uit zend op tv niet leuk. de rest in het donker op veld B. om maar niet te spreken over Excelsior B. die B staat niet voor Barendrecht maar voor B-veldje van Bongerd.... geen normale veldverlichting daar. Dus los dit eerst eens op en verplicht alle clubs om in normale stadions te spelen en ga dan eens praten over een sponsor, met deze treurige locaties is er geen sponsor die zijn naam er aan wil verbinden. KNVB doe er wat aan en pak dit probleem dat al jaren speelt eens op.