OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Van der Zee kritisch op BVO's: ''Weinig ambitie en onvoldoende geld''

1
Van der Zee kritisch op BVO's: ''Weinig ambitie en onvoldoende geld''

De KNVB is trots dat de OranjeLeeuwinnen zich hebben geplaatst voor het WK in Frankrijk, maar de voetbalbond maakt zich zorgen over de ontwikkeling in eigen land.

Volgens Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, wil de Eredivisie maar niet van de grond komen. En dat ondanks goede bedoelingen en talentvolle speelsters: "Het is het directe gevolg van de weinig daadkrachtige aanpak van betaald voetbalorganisaties (BVO’s)", schrijft hij in zijn column.

"Zij willen, een uitzondering daargelaten, maar niet geloven in de betekenis van het vrouwenvoetbal en weigeren het echt serieus op de agenda te zetten. Hierdoor is er geen focus, weinig ambitie en onvoldoende geld beschikbaar."

"Onbegrijpelijk, als je het mij vraagt. Willen we in Nederland weer een toonaangevende voetbalnatie worden - we zijn gelukkig weer een beetje op de goede weg - dan zijn successen bij de vrouwen onontbeerlijk", aldus Van der Zee.

"Lange termijn succes begint bij sterke nationale competities, gedragen door betaald voetbalclubs. Hopelijk is het WK in Frankrijk een wake-upcall", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 Nov 2018 om 00:25
    @JanDirkvanderZee 'Zij willen, een uitzondering daargelaten, maar niet geloven in de betekenis van het vrouwenvoetbal en weigeren het echt serieus op de agenda te zetten.' O. En de KNVB dan? Die heeft immers het vrouwenvoetbal willens & wetens een halve eeuw op achterstand gezet. En de directeur AMATEURvoetbal is tevens directeur PROFvoetbal vrouwen. Zo veel waarde hecht onze Bond zelf aan het vrouwenvoetbal!