Uitslag | Winteraanwinst Stolze bezorgt FC Twente winst op Ajax Hoogsteder selecteert 21 speelsters voor oefeninterlands Oranje O23 Oranje O19 reist met 23 speelsters af naar Spanje voor oefenduels Wiegman duidelijk: ''Er kan een streep door deelname aan de Spelen'' Weerden vol vertrouwen: ''We zijn in de race voor alle prijzen''

Koster: ''Nu staat er een team van WK-klasse''

( 0 reacties)
Koster: ''Nu staat er een team van WK-klasse''

Vier jaar geleden wist Oranje zich via de play-offs te plaatsen voor het WK in Canada. Vanavond staan de Leeuwinnen tegen Zwitserland in de heenwedstrijd van de play-offs om een WK-ticket.

"Er zit druk op. Dat is aan de ene kant goed, want het hoort bij de status die je hebt verdiend, maar het zorgt ook voor extra spanning", merkt oud-international Daphne Koster.

Ze onderstreept in gesprek met Trouw de ontwikkeling die de Leeuwinnen de afgelopen jaren hebben doorgemaakt: "Vier jaar geleden was er een aantal speelsters van WK-klasse, nu staat er een team van WK-klasse. De top is breder geworden. Qua niveau liggen de speelsters nu dichter bij elkaar. Dit Oranje hoort daarom ook thuis op het WK."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!