Uitslag | Winteraanwinst Stolze bezorgt FC Twente winst op Ajax Hoogsteder selecteert 21 speelsters voor oefeninterlands Oranje O23 Oranje O19 reist met 23 speelsters af naar Spanje voor oefenduels Wiegman duidelijk: ''Er kan een streep door deelname aan de Spelen'' Weerden vol vertrouwen: ''We zijn in de race voor alle prijzen''

''Heel Nederland denkt dat we het wel ’even’ gaan doen''

( 0 reacties)
''Heel Nederland denkt dat we het wel ’even’ gaan doen''

Lieke Martens is volledig hersteld van een voetblessure en kan morgenavond meespelen met de OranjeLeeuwinnen in een uitverkochte Galgenwaard tegen Zwitserland.

"Ik ben gelukkig niet zo vaak geblesseerd, dus het is voor mij ook afwachten hoe snel ik m’n ritme weer te pakken heb. Ik heb hard gewerkt om er hier bij te zijn, ik voel me goed en fit. Zulke duels, waarin echt iets op het spel staat, zijn leuk om te spelen", vertelt ze aan De Telegraaf.

Aan de discussie over wie er bij de Leeuwinnen in de spits moet staan, Lineth Beerensteyn of Vivianne Miedema, waagt de aanvalster zich niet: "Het zijn beiden prima spitsen met hun eigen kwaliteiten. Ik ben blij dat ik die keuze niet hoef te maken. De concurrentie binnen de groep is toegenomen, dat hebben we ook nodig om beter te worden."

Makkelijk zal het tegen Zwitserland niet worden, benadrukt Martens. "Heel Nederland denkt dat we het wel ’even’ gaan doen. Maar zo werkt het niet. Als je Europees kampioen bent, betekent dat niet dat je alle wedstrijden zomaar wint. De Zwitsers hebben een prima collectief, ze kunnen hartstikke goed verdedigen. We zullen ervoor moeten vechten."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!