Uitslag | Winteraanwinst Stolze bezorgt FC Twente winst op Ajax Hoogsteder selecteert 21 speelsters voor oefeninterlands Oranje O23 Oranje O19 reist met 23 speelsters af naar Spanje voor oefenduels Wiegman duidelijk: ''Er kan een streep door deelname aan de Spelen'' Weerden vol vertrouwen: ''We zijn in de race voor alle prijzen''

Voorbeschouwing | OranjeLeeuwinnen gaan voor derde overwinning op rij tegen Zwitserland

( 0 reacties)
Voorbeschouwing | OranjeLeeuwinnen gaan voor derde overwinning op rij tegen Zwitserland

Vrijdagavond staan de OranjeLeeuwinnen in een uitverkochte Galgenwaard tegenover Zwitserland. Het is de heenwedstrijd in de finale van de play-offs voor een WK-ticket. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman liep directe plaatsing voor het WK in Frankrijk mis en staat daardoor in de play-offs. In de halve finale werd Denemarken verslagen. In Breda werd er met 2-0 gewonnen en ook in Denemarken waren de Leeuwinnen te sterk: 1-2.

Zwitserland bereikte de finale door af te rekenen met België. Op bezoek bij onze zuiderburen werd het 2-2 en dus hadden de Zwitsers aan een 1-1 gelijkspel in de return genoeg. Ramona Bachmann pakte in beide wedstrijden een gele kaart en is geschorst voor de eerste ontmoeting met Oranje. Zwitserland kan ook niet beschikken over Lara Dickenmann, die zwaar geblesseerd is. 

De ploeg van bondscoach Marina Voss-Tecklenburg, die de Zwitsers na deze duels gaat verlaten, heeft al vier duels op rij niet weten te winnen. De laatste overwinning dateert uit juni 2018. Toen werd Wit-Rusland met 0-5 verslagen.

Winnen van Oranje is ook al zestien jaar geleden voor Zwitserland. Beide landen stonden in totaal 22 keer tegenover elkaar. Daarvan werden er vijftien gewonnen door Nederland. Twee keer werd er verloren en vijf keer werd er gelijkgespeeld.

De Leeuwinnen zijn al negen wedstrijden op rij ongeslagen tegen de Zwitsers. De laatste ontmoeting vond plaats op 2 maart 2016. Toen won Oranje met 3-4. Wedstrijden tussen beide ploegen staan gegarandeerd voor veel doelpunten. In totaal werd er in 22 duels maar liefst 80 keer gescoord. Dat is een gemiddelde van 3,6 doelpunten per wedstrijd.

Het is dan ook te hopen dat de ploeg van Wiegman vrijdagavond in Utrecht het net weet te vinden. De wedstrijd tussen de OranjeLeeuwinnen begint om 20:00 uur en wordt live uitgezonden op Veronica. Het duel staat onder leiding van de Zweedse Pernilla Larsson.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!