SC Heerenveen op zoek naar oefentegenstander na afzegging FOTO | Heftig! Doelvrouw Liverpool loopt horrorblessure aan hoofd op SC Heerenveen neemt afscheid van doelvrouw; Spaans avontuur wacht Wow! Al 17.000 kaarten verkocht voor wedstrijden Tournoi de France Arsenal gaat in Londense derby tegen Chelsea hard onderuit

''De keuze tussen Miedema en Beerensteyn is een lastige''

( 0 reacties)
''De keuze tussen Miedema en Beerensteyn is een lastige''

Morgenavond is het zo ver: dan spelen de OranjeLeeuwinnen in een uitverkochte Galgenwaard de eerste wedstrijd tegen Zwitserland. Bondscoach Sarina Wiegman moet aardige knopen doorhakken, bijvoorbeeld wie er in de spits zal staan.

"Het is aan de ene kant mooi dat we in zo’n luxepositie zitten. Aan de andere kant geeft het ook veel stof tot nadenken. We hebben de knoop nog niet doorgehakt. In deze dagen voor de wedstrijd kijk je hoe fit en fris de spelers zijn", vertelt ze over de keuze tussen Vivianne Miedema en Lineth Beerensteyn.

"En we nemen uiteraard de afgelopen periode mee, met onder meer hun prestaties bij de club en in het shirt van Oranje. Zodra dat hele pakketje met informatie binnen is, maak je de keuze. En dat is zeker een lastige, want ze zijn allebei in vorm", zegt de bondscoach in gesprek met De Telegraaf.

Wat kwalificatie voor het WK voor de ontwikkelingen van het Nederlandse vrouwenvoetbal zou betekenen? "Je hebt gezien wat het EK heeft gedaan. Dat zorgde voor een ongelooflijke boost. Als je aanwezig bent bij grote toernooien, word je zichtbaar en dat heb je nodig voor de ontwikkeling van de sport. Maar deze week praten we daar niet over. Het enige waar we het in de groep over hebben, is Zwitserland", is Wiegman duidelijk.

"Twee wedstrijden, twee finales, twee keer knallen. En natuurlijk beseft iedereen waar we het voor doen. Een aantal internationals heeft in 2015 al een keer een WK meegemaakt en dat was een fantastische ervaring. We willen daar weer bij zijn en uiteraard ook goed presteren."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!