Uitslag | Winteraanwinst Stolze bezorgt FC Twente winst op Ajax Hoogsteder selecteert 21 speelsters voor oefeninterlands Oranje O23 Oranje O19 reist met 23 speelsters af naar Spanje voor oefenduels Wiegman duidelijk: ''Er kan een streep door deelname aan de Spelen'' Weerden vol vertrouwen: ''We zijn in de race voor alle prijzen''

''De verwachtingen zijn veel hoger en de buitenwacht reageert anders''

( 0 reacties)
''De verwachtingen zijn veel hoger en de buitenwacht reageert anders''

Vrijdagavond spelen de OranjeLeeuwinnen de heenwedstrijd tegen Zwitserland in de finale van de play-offs om een WK-ticket. Bondscoach Sarina Wiegman reageert in De Telegraaf op de vraag wat er veranderd is sinds het gewonnen EK.

"Ik ben na dat EK vrij snel aan de slag gegaan met de vragen: wat is er veranderd? Wat betekent dat voor onze spelers? En wat betekent het voor mezelf? Allereerst zijn de verwachtingen natuurlijk veel hoger en de buitenwacht reageert anders op ons. Dat geldt ook voor tegenstanders", begint Wiegman. 

"Die gaan opeens heel verdedigend spelen. Daarnaast zijn er meer spelers naar buitenlandse clubs vertrokken, wat de kwaliteit in de selectie ten goede is gekomen. En meer mensen willen wat van je. We hebben nu veel meer verplichtingen dan pakweg anderhalf jaar geleden."

"Daar voeren we veel gesprekken over met de groep. In het begin was het best even wennen, maar inmiddels gaan de spelers er goed mee om. We focussen onszelf vooral op de dingen waar we controle over hebben", aldus de bondscoach.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!