''Als we het WK niet halen, zijn we weer terug bij af''

( 0 reacties)
''Als we het WK niet halen, zijn we weer terug bij af''

De OranjeLeeuwinnen zijn nog twee wedstrijden verwijderd van het WK-ticket, maar wat zou het betekenen als de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zich niet plaatst voor het toernooi in Frankrijk van volgende zomer?

"Als we het WK niet halen, zijn we weer terug bij af. Dan valt alles waar we de afgelopen vier jaar zo hard aan hebben gewerkt, toch een beetje weg", vertelt Vivianne Miedema aan het Algemeen Dagblad.

Leoni Blokhuis, manager van onder andere Miedema, is genuanceerder: "Het is echt niet zo dat er nog maar 100.000 kijkers overblijven van de 2,3 miljoen die nu de wedstrijden van Oranje zien. Of dat meisjes massaal van voetbal af zullen gaan." Wel zal het mislopen van het WK commerciële gevolgen hebben. "Ik weet dat er richting het WK al diverse deals en campagnes gepland zijn."

Volgens Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax, zou het niet plaatsen voor het WK vreselijk zonde zijn. "We zitten op dit moment midden in die flow. Daar profiteren we allemaal van. Bij Ajax, maar ook in de rest van Nederland. Juist nu is de gunfactor bij iedereen heel groot. Dit is een cruciaal moment. Er liggen veel kansen. De markt is nú geïnteresseerd. De aandacht die een WK straks genereert, is te vergelijken met het afgelopen EK, al werd dat ook bepaald door succes."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!