BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project'' OranjeLeeuwinnen zakken op FIFA-ranking na Tournoi de France

Nihom blikt terug: ''Je ziet een bepaalde toewijding, een over-mijn-lijk-mentaliteit''

0
Nihom blikt terug: ''Je ziet een bepaalde toewijding, een over-mijn-lijk-mentaliteit''

Ajax bleek in de UEFA Women's Champions League niet opgewassen tegen Olympique Lyon. In Frankrijk eindigde de return in 9-0, iets wat hard aankwam bij de ploeg. Volgens trainer Benno Nihom is het echter ook een ervaring om van te leren.

"We zijn hier eigenlijk gekomen om ons te meten met de besten en te laten zien wat we kunnen. We moeten ervan genieten, leren en stappen maken als team, daar kunnen we dan later alleen maar profijt van hebben", vertelt hij aan Ajax TV, dat de ploeg volgde in Lyon.

"Ondanks de 4-0 nederlaag in de eerste wedstrijd, hebben we de wedstrijd voorbereid zoals altijd. Dan probeer je jezelf zo goed mogelijk te presenteren en zo goed mogelijk te spelen in zo'n tweede wedstrijd. Dan begint de wedstrijd en na zeven minuten kan het plan de prullenbak in. We zijn heel snel afgetroefd, op een manier waarvan je hoopt dat het niet gebeurt."

"Wat ik mooi vond bij deze tegenstander, is dat ze altijd volle bak blijven gaan. Je ziet een bepaalde toewijding, een over-mijn-lijk-mentaliteit, dat wordt gekoppeld aan fantastische technische en tactische vaardigheden. Het zijn allemaal fullprofs en dat zijn ze bij ons nog niet. Wij moeten daar wel van leren", vindt Nihom.

"Laat dit dan maar het dieptepunt zijn en laten we hiervan als team juist van leren en uit groeien. Het is pijnlijk, maar het is wat het is. Er is nog een hoop te winnen dit seizoen. Nu gaan we ons richten op het hopelijk prolongeren van de titel", besluit de oefenmeester de reportage. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!