Van Domselaar: ''Het bijzondere is dat het allemaal zo snel ging''

( 0 reacties)
Van Domselaar: ''Het bijzondere is dat het allemaal zo snel ging''

Daphne van Domselaar begon op haar tiende met voetballen. Nu, acht jaar later, is ze bezig aan haar tweede seizoen bij FC Twente, speelde ze het EK met Oranje O19 en was ze derde keepster op het WK met Oranje O20.

"Ik heb voordat ik begon bij LSVV heel veel buiten gevoetbald. Dan hoor je al die jongens zeggen dat ze profvoetballer willen worden. En als je dan zelf geselecteerd wordt door de KNVB ga je daar zelf ook op hopen. Het bijzondere is dat het allemaal zo snel ging", blikt de doelvrouw terug in gesprek met het Langedijker Dagblad.

Ze verruilde op een gegeven moment LSVV voor de vrouwen van Telstar. Toen zij stopten met hun vrouwentak, vertrok Van Domselaar naar FC Twente: "Als ik terugkijk is het razendsnel gegaan. Ik vind het inmiddels niet meer zo bijzonder, maar het blijft toch wel speciaal."

Deze zomer kwam ze met Oranje O19 uit op het EK en ze bereikte als derde keepster van Oranje O20 de kwartfinale van het WK. "Dit jaar was uitzonderlijk. Het was druk maar wel heel tof. Ik zit bij de allerbeste van mijn leeftijd. Wij spelen tegen andere landen, waarbij je goed de kwaliteit kunt vergelijken", aldus de 18-jarige keepster.

Ze weet wat ze wil: "Ik heb wel ambities, ja. Ik zou bijvoorbeeld graag naar het buitenland willen."

 

 

Foto via: Sportfoto-oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!