SC Heerenveen op zoek naar oefentegenstander na afzegging FOTO | Heftig! Doelvrouw Liverpool loopt horrorblessure aan hoofd op SC Heerenveen neemt afscheid van doelvrouw; Spaans avontuur wacht Wow! Al 17.000 kaarten verkocht voor wedstrijden Tournoi de France Arsenal gaat in Londense derby tegen Chelsea hard onderuit

''Het gat tussen de Eredivisie en Europese top wordt per jaar groter''

( 0 reacties)
''Het gat tussen de Eredivisie en Europese top wordt per jaar groter''

De OranjeLeeuwinnen zijn elk jaar populairder, maar de Eredivisie komt niet echt van de grond. FC Twente stond jarenlang aan de basis en trok ook veel supporters bij Europese duels, maar de club uit Enschede werd meegesleept in de val van de mannen.

Iwan van Duren maakt zich zorgen over de toekomst van het Nederlandse vrouwenvoetbal in clubverband. "Het gat tussen de Eredivisie en de Europese top wordt per jaar groter", schrijft hij in Voetbal International. "Grote clubs als Bayern München, Manchester City en Paris Saint-Germain zijn allang aan het zaaien om straks optimaal te kunnen profiteren van de nieuwe groeimarkt."

Ook in andere landen wordt er geïnvesteerd in vrouwenvoetbal. "In Engeland werd al eerder besloten dat alle clubs een financiële bijdrage moeten leveren, ook als ze zelf nog geen vrouwenvoetbaltak hebben. Vorige week nog maakte Internazionale bekend ook een vrouwenafdeling te beginnen", aldus Knipping, die ziet dat Nederland achterblijft.

"Waar andere clubcompetities in Frankrijk, Engeland, Spanje en Duitsland steeds steviger investeren, zijn we in Nederland al blij als we een minicompetitie in stand kunnen houden, waarin bijvoorbeeld Achilles'29 nog steeds speelt", geeft Knipping aan. "Niets ten nadele van de Groesbeekse vrouwen, die vorige week warempel hun eerste wedstrijd wonnen, maar een week eerder met een 1-9 nederlaag tegen ADO de mat af moesten."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!