Uitslag | Winteraanwinst Stolze bezorgt FC Twente winst op Ajax Hoogsteder selecteert 21 speelsters voor oefeninterlands Oranje O23 Oranje O19 reist met 23 speelsters af naar Spanje voor oefenduels Wiegman duidelijk: ''Er kan een streep door deelname aan de Spelen'' Weerden vol vertrouwen: ''We zijn in de race voor alle prijzen''

Van de Donk: ''Ik wil nu echt naar het WK toe''

( 0 reacties)
Van de Donk: ''Ik wil nu echt naar het WK toe''

Vrijdag spelen de OranjeLeeuwinnen in een uitverkochte Galgenwaard tegen Zwitserland. Daniëlle van de Donk blikt voor de camera van het Eindhovens Dagblad alvast vooruit.

"We hebben gewonnen en dat is fijn, maar de prestatie viel wel een beetje tegen omdat het zo zwaar leek. Veel verdedigen en we kwamen minder toe aan ons eigen spel. Af en toe wat slordig, dat mag nu wel wat beter", kijkt de middenveldster terug op het treffen met Denemarken in de halve finale van de play-offs.

Paniek was er echter niet toen Oranje al in de vijfde minuut moest capituleren: "Op een of andere manier zijn we altijd enorm rustig en dat is enorm fijn om in te spelen. We bespreken natuurlijk alle scenario's, maar die gelden nog niet als je in de vijfde minuut een tegentreffer krijgt. het gaat eigenlijk meer richting het einde van de wedstrijd."

Vrijdag keren de Leeuwinnen terug in De Galgenwaard, waar ook de openingswedstrijd van het EK gespeeld werd. "Dat is wel bijzonder. Wij vinden het alleen maar superleuk dat die stadions iedere keer volzitten, dat motiveert ons alleen maar. Daar krijgen we alleen maar goede vibes van."

Of Van de Donk zich liever kwalificeert voor het WK of niet kwalificeert en in 2021 de Europese titel prolongeert? "Daar kan ik echt niet tussen kiezen, sorry. Ik wil nu echt naar het WK toe. Maar dat EK nog een keer winnen lijkt wel onbereikbaar en zal weer een grote droom zijn."

 

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!