Van Schoonhoven: ''Ik wil hier successen boeken en dan naar het buitenland''

( 0 reacties)
Van Schoonhoven: ''Ik wil hier successen boeken en dan naar het buitenland''

Nurija van Schoonhoven verruilde PEC Zwolle deze zomer voor PSV en ze maakte vrijdagavond uitgerekend tegen de Blauwvingers haar basisdebuut voor de Eindhovense club.

"Ik was na PEC Zwolle toe aan iets nieuws, iets anders. Een hoger niveau, waar het allemaal toch wat professioneler is. Bovendien blijf ik zo wat beter in beeld voor Oranje. Dat waren redenen om over te stappen naar PSV. Het bevalt erg goed en ik heb het dan ook enorm naar mijn zin", vertelt de middenveldster in De Stentor.

Aan het begin van het seizoen moest Van Schoonhoven het doen met invalbeurten: "Ik had de pech dat ik laat aansloot bij de groep, nadat ik het WK onder 20 jaar in Frankrijk had gespeeld. Vervolgens raakte ik wat geblesseerd. Daarna begon het team te draaien en zette PSV een lange zegereeks neer. Ik hoor bij de beste twaalf speelsters, zeg maar."

Over vrijdag zegt de 20-jarige middenveldster het volgende. "Het was zeker speciaal om terug te zijn in Zwolle. Ik heb er drie hele mooie jaren gehad, ken er nog heel veel mensen. Het mooie was ook dat er familie en bekenden uit Vaassen op de tribune zaten."

De focus van Van Schoonhoven ligt volledig op PSV. "Nu is het zaak om verder door te groeien. Zo zie ik mijn stap naar PSV ook. Ik wil hier een aantal seizoenen spelen, successen boeken en dan naar het buitenland", besluit ze.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!