''Niet vanzelfsprekend dat een mannelijke prof zoiets over vrouwenvoetbal zegt''

( 0 reacties)
''Niet vanzelfsprekend dat een mannelijke prof zoiets over vrouwenvoetbal zegt''

Finn Stokkers, spits van Fortuna Sittard, scoorde zondag tegen PEC Zwolle en gaf daarna toe dat hij beelden van Lieke Martens bekijkt om beter te worden. "Dat is de omgekeerde wereld", reageert de OranjeLeeuwin in De Limburger.

"Mooi dat hij dat durft te zeggen. Ik denk niet dat het vanzelfsprekend is dat een mannelijke prof zoiets over vrouwenvoetbal zegt. Vroeger moesten we altijd vechten tegen vooroordelen. Maar de discussies worden steeds minder, toch?"

"Ik denk dat we die periode nu wel voorbij zijn. Kijk maar naar de kijkcijfers op tv. Niet iedereen is enthousiast, maar dat geldt ook voor het mannenvoetbal. Met Oranje hebben we laten zien dat het leuk is om naar vrouwenvoetbal te kijken. Dat is ook wat we wilden met dit team", aldus Martens.

De aanvalster vindt het jammer dat het niveau van de Eredivisie in Nederland niet in de lift zit: "Dat is heel erg jammer. Ik had gehoopt dat de competitie na het EK een boost zou krijgen. Maar veel speelsters trekken naar het buitenland. Daar kunnen ze zich ontwikkelen. Daar zijn de beste competities."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!