OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

OJC Rosmalen MO17-1 schiet zichzelf in de voet met gelijkspel

1
OJC Rosmalen MO17-1 schiet zichzelf in de voet met gelijkspel

Met een gelijk spel tussen de ploegen van OJC Rosmalen en ST Hapert/EFC kende het inhaalprogramma in de divisie Oost een zeer verassende uitslag. Voorafgaand aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag leek er voor OJC maar weinig in de weg te staan om tot een mooi resultaat te komen.

Prachtige weersomstandigheden, een mooi en druk bezocht sportpark de Groote Wielen en een ziekenboeg die steeds leger begint te worden. Al vanaf de eerste minuten liet de talentvolle ploeg van Tuharea en Luchters zien voor niets minder te willen gaan dan drie punten. Met vlot lopende combinaties en gevaarlijke aanvallen werd het doel van het in prachtige tenues gestoken ST Hapert/EFC meteen onder vuur genomen.

Het spel speelde zich in de eerste helft ook volledig af op de helft van ST Hapert/EFC en het regende kansen voor de ploeg van Tuharea en Luchters. Na ongeveer 15 minuten werd dan ook verdiend de ban gebroken door OJC Rosmalen. Na een mooie, vlot lopende aanval werd de rechtsbuiten van OJC vrij voor de goal gezet en rondde keurig af: 1-0.

ST Hapert wist zich maar moeilijk onder de grote druk van OJC Rosmalen uit te voetballen en het was met name te danken aan een meer dan uitstekende keepster bij ST Hapert/EFC dat OJC niet verder uitliep. Het enige verwijt dat de talenten van Rosmalen op dat moment te maken viel was het niet verzilveren van de vele kansen.

Na de pauze zakte het spelpeil van OJC. Het in de eerste sterk opererende middenveld verloor haar greep, aanvallen werden steeds spaarzamer en de combinaties minder nauwkeurig. De thuisploeg dacht met weinig inspanning de drie punten binnen te kunnen slepen. Een behoorlijke misvatting die uiteindelijk keihard onderuit werd gehaald door ST Hapert. Met veel inzet en enthousiasme knokten de meiden van ST Hapert zich steeds meer in de wedstrijd.

Hoogmoed en nonchalance aan de kant van OJC leidde uiteindelijk tot de niet geheel verdiende maar wel over zichzelf afgeroepen gelijkmaker. Een wat dubieus gegeven strafschop bracht ST Hapert EFC naast OJC 1-1. Afgezet tegen de wijze waarop OJC Rosmalen de tweede helft dacht af te kunnen doen een niet meer dan logisch maar evenzeer verassende eindstand.

Hoewel de achterstand op de koploper FC Eindhoven voor OJC Rosmalen nog te overbruggen lijkt, verloor het team afgelopen zaterdag dure punten. Een prima prestatie van ST Hapert/EFC dat met een jonge, fysiek en technisch wat minder sterke ploeg toch een prima resultaat wist te boeken tegen één van de favorieten voor de wintertitel in de divisie Oost.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Oct 2018 om 16:37
    Ondanks het gelijke spel heeft OJC Rosmalen een prachtige ploeg vol jonge zeer talentvolle meiden. Vorig seizoen ongeslagen kampioen in een hogere leeftijdscategorie in de hoofdklasse en nu heel goed bezig in de landelijke competitie divisie Oost