BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project'' OranjeLeeuwinnen zakken op FIFA-ranking na Tournoi de France

Speciale gast voor S.v. Kadoelen MO17-1

0
Speciale gast voor S.v. Kadoelen MO17-1

Afgelopen donderdag hadden we een bijzondere gast bij Kadoelen: Clarkson Soccer Club uit Ontario, Canada op bezoek. Het afgelopen WK voor vrouwen werd in Canada georganiseerd en het land staat op de 5e plaats van de FIFA-ranglijst. Amateurvoetbal is daar heel anders georganiseerd.

Ondanks dat de contributie een stuk hoger is dan een gemiddelde Amsterdamse voetbalclub heeft de voetbalacademie maar liefst 3000 leden! De club is bezig aan een Europese tour en Kadoelen MO17-1 de eer om ze te ontvangen. 

Zonder Chevelly, Precious en Stephanie maar met Madelief en Nora is het in de eerste helft aftasten. Clarkson heeft een aantal sterke speelsters en er worden door beide kanten weinig kansen gecreëerd. Isabella moet voornamelijk optreden bij diepe ballen die achter de verdediging komen.

Na rust is de wedstrijd meer open en is het uiteindelijk Chevarie die de score opent uit een strafschap nadat ze is onderuitgehaald. Hoogtepunt van de wedstrijd is een voorzet van de zijkant die door dezelfde Chevarie met een omhaal in het doel wordt gewerkt!

Na afloop van de sportieve wedstrijd eten en drinken de meiden en begeleiding gezamenlijk wat in de kantine en ontstaat er spontaan een heuse afterparty die na twee uur moet worden afgebroken door de begeleiding van de Canadezen omdat de buschauffeur al meer dan een uur staat te wachten. Al met al a night to remember!  

 

Foto via: S.v. Kadoelen

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!